Bajenfest på Söder i helgen

I helgen blir det inte bara en grönvit fest på Tele2 Arena under matchen mot Åtvidaberg. Även i Skrapan på Götgatan planeras det för Bajenfest.

  • Publicerad 09:24, 25 apr 2015

Kultur, bira och chips så långt lagret räcker"

Den grönvita festen i helgen anordnas av Södermalms Konsthall, som drivs av urbajaren Robert Emanuel Fredriksson. Förutom att visa tavlor med Hammarbymotiv lovar han att bjuda på ”kultur, bira och chips så långt lagret räcker” på Södermalms konsthall.

En rad andra grönvita deltagare finns också på plats. Bland annat Marie Hjort från Bajensmycken.

– Jag kommer att sitta i konsthallen och tillverka smycken, säger hon.

Marie började tillverka Hammarbysmycken i samband med att laget gick upp i Allsvenskan. Främst gör hon armband med motiv som ”Kennedy for president”, ”In Nanne we trust” och ”Alltid Hammarby”.

– Armbandet med ”Just idag är jag stark” är storsäljaren. Jag har satsat på stilrena smycket och inget bling-bling.

Efter lanseringen i höstas fick hon direkt ett positivt gensvar, och sedan har det bara rullat på med försäljningen.

– Det är riktigt kul. Och jag hjälper även Hammarby då tio procent av intäkterna oavkortat går till Hammarby fotbolls ungdomsverksamhet, säger Marie Hjort.

Bajenfesten anordans av Södermalms konsthall, två trappor ner i Skrapan, och pågår under helgen (fredag 24 april – söndag 26 april.)

Övriga grönvita deltagare

Björn Qvarfordt och Katarina Kuick. Ställer ut grafiska blad från sin bok ”Jag hör till de få som kan leva – En bok om supporterkultur”.

Robert "Emanuel" Fredriksson. Konstnär som grundat och driver Södermalms Konsthall.

Marie Hjort. Grundare av Bajensmycken. Är på plats och tillverkar samt säljer nya smycken.

Bajenpartiet. Grundarna för partiet finns på plats för att diskutera sina frågor, som till exempel att kylskåp måste införas på Systembolaget och att alla som håller på Hammarby ska få lägre skatt.

Andreas Bjurnér. Filmskapare som gjort hyllade supporterfilmen "Vi är bäst ändå".

Cecilia Broryd Lönnegren. Målningar och grafik med motiv från Södermalm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.