TUDELAD. Hammarbysupportern Magnus Hagström tycker det är svårt att veta om Zlatans aktieköp är bra eller dåligt för Hammarby. Foto: StockholmDirekt/AEG

Bajenprofilen om Zlatans intåg i klubben

Hammarbys vd säger att han inte visste någonting. Och från supporterhåll har nyheten om Zlatans Hammarbyaktier väckt frågor. – Det känns väldigt konstigt. Och lite kymigt mot alla Malmöfans, säger Magnus Hagström från Supportrarnas Matchprogram.

  • Publicerad 16:29, 27 nov 2019

Under morgonen spreds nyheten om att Zlatan Ibrahimovic lagt vantarna på hälften av AEG Swedens aktieinnehav i Hammarby. Zlatan blir alltså en utomstående delägare i Hammarby.

Zlatan köper en fjärdedel av Hammarby

Hammarbys vd Henrik Kindlund berättar för FotbollSthlm att han inte hade en aning om affären när han i veckan flög över till Los Angeles för att ha ett möte med AEG.

Och i Malmö togs nyheten emot med avsmak från supporterhåll.

– Det Zlatan gjorde för MFF var att han blev såld för mycket pengar. Sedan har han inte gjort så mycket mer, säger Kaveh Hosseinpour är vice ordförande i MFF support till SVT och menar att Zlatan är "en desillusionerad människa".

Dissar Malmö

Så långt vill Magnus Hagström inte dra det. Men han har svårt att veta vad han ska tycka.

– Det känns som sagt lite kymigt mot Malmö FF:s fans. De har burit upp honom, de har alltid varit stolta över honom och det har ställts upp en staty av honom i Malmö. Det här blir lite som att han dissar Malmö som klubb, säger Hagström som menar att man kan se Zlatanaffären som en del i den pågående utvecklingen av fotbollens kommersialisering.

– När Zlatan gjorde sitt Instagramutskick trodde jag inte på den här utvecklingen. Till viss del är det lite fascinerande. Samtidigt känner man en viss oro för utvecklingen, säger han och fortsätter:

– Att han går in och investerar nu är kanske genialt. Hammarby kan vara en mycket större klubb inom en inte allt för lång tid. Zlatan tycks i alla fall se Hammarby som en klubb med stor potential.