Den nya tävlingen Biraloppet på Södermalm blev fulltecknad direkt. Foto: Bajenpartiet

Bajens biralopp fulltecknat direkt – fick hemsidan att krascha

Bajenpartiets nystartade "motionslopp" Biraloppet blev fullbokat direkt. ”Ett sanslöst tryck”.

  • Publicerad 11:02, 7 sep 2017

Löpning får a-b-s-o-l-u-t inte förekomma. Om någon springer blir det rött kort direkt.

Vid många motionslopp och tävlingar gäller det att hänga på låset när det är dags för anmälningar. Bajenpartiets ”Biralopp” visade sig inte vara något undantag. Intresset visade sig vara betydligt högre än antalet platser.

– Vi var tvungna att stänga slussarna, det var otroligt många som anmälde sig. Trycket på anmälningssidan blev så stort att hemsidan kraschade, säger Jörgen Hjort från Bajenpartiet.

Tävlande kommer inte bara från Stockholm, utan personer flyger in från övriga Sverige för att vara med.

– Folk har hört av sig och bokat flygbiljetter och hotell bara för att de vill vara med i tävlingen. Helt otroligt, ett sanslöst tryck, säger Jörgen Hjort.

Det stora intresset innebär inte bara att det är 250 ölsugna ”motionärer” som kommer irra runt på Södermalm om några helger. Det betyder också att Hammarby bandy får ett välbehövligt tillskott i kassan, då Bajenpartiet skänker allt överskott från Biraloppet till klubben.

– Jag skulle gissa på att det landar på minst 20 000 kronor. Bandyn är jätteglada över det här, säger Jörgen Hjort.

NYA LOPPET Drick öl istället för att springa

Tävlingen, som är en blandning av orientering, motionslopp (utan motion) och blöt pubafton, äger rum på lördag 30 september. Start och målgång är på Gröne Jägaren och nio olika kartor kommer att delas ut till de tävlande, för att på så sätt sprida ut startfältet och motverka att det blir för kaotiskt inne på de tio krogarna som ska besökas.

Totalförbjudet att springa

Domare kommer att finnas på samtliga pubar, så ingen fuskar med öldrickningen. Tävlingsledningen placerar även ut civilklädda kontrollanter runt om på Södermalm som ser till att folk inte fuskar genom att åka taxi, eller än värre springer mellan krogarna.

– Det är en jätteviktig punkt. Löpning får a-b-s-o-l-u-t inte förekomma. Om någon springer blir det rött kort direkt, säger Jörgen Hjort.

Har du sett trafikkontorets oblyga Bajenpassning på Södermalm?

Tävlingen avslutas med en stor auktion på Gröne Jägare, då ett antal sponsorer har hört av sig och vill vara med och stötta bandysektionen. Bland annat är det en bajentatuering, en tavla från Bajenkonst och en stor platt-tv som ska auktioneras ut.

– Det kan nog sluta med att vi lyckas samla in ytterligare 10 000 kronor till bandyn. Hur kul som helst, säger Jörgen Hjort.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.