Bajen dam på Kanalplan 2014 när beslutet om upprustningen togs. Foto: Karin Nilsson

Bajens hemmaarena fortfarande inte klar

2014 beslutade idrottsnämnden att rusta upp Kanalplan. Fyra år senare är arenan fortfarande inte klar – och i april drar damallsvenskan igång. "Det här är ett skämt", säger Peter Kleve, föreningschef i Hammarby.

  • Publicerad 12:26, 2 mar 2018

Som vi tidigare har berättat rustas Hammarpy IP, Kanalplan, upp för att möta de krav som ställs på en arena för fotboll i damallsvenskan. Läktaren byggs ut för att kunna öka intäkterna genom att sälja fler biljetter och i början av februari samlade Bajenfans ihop 400 000 kronor till damerna. Viljan och stödet finns – men ingen fotbollsplan.

– Det är en fullständig katastrof, det händer ingenting och vi får inga besked. Man prioriterar inte alls det här från Stockholms stad, nu ska man byta projektledare igen, jag tror att det är tredje eller fjärde projektledaren Hammarby IP har haft, säger Peter Kleve.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Just nu tränar damerna tillsammans med flickor och pojkar på Årsta IP. De tränar på fjärdedelsplaner, vilket gör det så trångt att det är svårt att bedriva elitidrott. Peter Kleve menar att det är ett hot mot damverksamheten och berättar att det främst är belysningen som gör att de inte kan träna på Kanalplan. Det ska vara ett elskåp som krånglar till det, något som han anser borde kunna ha åtgärdats vid det här laget.

– Damlaget sliter som djur, de har små ytor att träna på och inga optimala träningstider. Vi har inte fått några förutsättningar alls, säger Peter Kleve.

Otydlig kommunikation

Det är fastighetskontoret som driver projektet, men det är tydligt att det finns otydligheter gällande kommunikationen mellan de olika inblandade parterna.

– Vi har hela tiden informerat Hammarby och driftansvarig där och även haft kontakt med idrottsförvaltningen. Anledningen till att elen inte är igång beror på att entreprenören inte har kopplat in den. Jag skickade senast idag ett mejl till idrottsförvaltningen om Hammarby IP. Jag antar att idrottsförvaltningen kommunicerar vidare till Hammarby. För oss är det en absolut ambition att planen ska bli klar i tid till premiären, säger fastighetskontorets projektchef Magnus Karlsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På idrottsförvaltningen menar man att det är fastighetskontoret som ska sköta upphandlingen och att man endast varit med på några enstaka möten. Thomas Helland på idrottsförvaltningen menar att det finns el på anläggningen men att man inte satt igång planen med belysning eller hunnit rikta strålkastarna än.

– Vi på idrottsförvaltningen är bara beställare, det är fastighetskontoret som sköter hela upphandlingen. Sedan har det varit en del förseningar, men slutbesiktningen är den 13 mars och vi har blivit lovade att planen ska stå klar tills första matchen i april, säger Thomas Helland.

Den 14 april är det premiär för damallsvenskan och Hammarby möter Limhamn Bunkeflo, på Hammarby IP, förutsatt att bollplanen är redo då.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.