Bajens succé – klara för division 1

Efter att ha kämpat i sex års tid är det äntligen dags för Hammarbys herrar att ta klivet upp i division 1 till hösten. Vi besökte innebandylaget under en träning på hemmaplan i Sjöstadshallen.

  • Publicerad 18:00, 14 mar 2018

På kontoret står ett flertal pokaler och trängs i en bokhylla, Bajen har en lång historia bakom sig. 2012 låg laget i division 5 och har sedan dess kämpat sig uppåt. Och för några veckor sedan blev det klart: laget spelar i division 1 nästa säsong.

– Det är häftigt att vi är tillbaka nu, det kommer säkert bli en svår säsong då vi går upp på elitnivå men det ska bli kul, säger Magnus Wallner som är assisterande tränare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu är målet att laget ska hinna etablera sig i division 1 för att föreningen ska hinna med i svängarna.

– Det här är också en organisatorisk fråga, det är inte bra att skynda för snabbt och vi är jätteglada över att laget tagit sig så här långt redan, säger Gabriel Isoz, ordförande i Hammarbys innebandyförening.

Hemligheten bakom succén

I september drar säsongen igång, och nu kommer fokus ligga på att träna upp fysiken för att spelarna ska orka den tuffare divisionen i höst. Laget består av en stor trupp med 25 spelare. Hemligheten bakom Hammarbys framgång är bra sammanhållning och mängden spelare som alltid dyker upp på träningarna.

– Storheten hos oss är att alla tränar lika hårt, även de som spelat mindre eller inte haft någon speltid alls under matcherna, spelarna kommer alltid på träningarna och tycker att det är viktigt. På det sättet kan vi leverera vid varje match. Sen är det en väldigt bra sammanhållning bland killarna, säger tränaren Dan Berg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under Hammarbys resa från division 5 till 1 är det fyra spelare som stannat i laget under hela vägen, andra har försvunnit och nya tillkommit. Andreas Adler började spela i Hammarby när han var sju år, idag är han 28. Efter att ha bytt lag några gånger har han alltid återvänt till Bajen och tycker att det är en härlig blandning killar som spelar tillsammans.

– Jag tror att vi har en bra chans i division 1, den största utmaningen för oss är helt klart fysiken, säger han och ler.

Lagkaptenen Rasmus Andersson håller med och tycker att de har spelat bra den här säsongen.

– Jag kom hit när vi var i division 3 och det är ett riktigt skönt gäng som spelar. Jag har ett stort hopp inför nästa säsong och jag tror att truppen kan klara det, säger Rasmus.

Hammarby innebandy har gått från division 5 till division 1 på kort tid. VI besöker dem på en träning i Sjöstadshallen. Foto: Ylva Bergman

Lagkaptenen Rasmus Andersson är nöjd med hur killarna har kämpat sig upp till division ett. Foto: Ylva Bergman

Andreas Adler började spela i Hammarby när han var sju år. Han berättar att den största utmaningen för laget inför division 1 är att jobba upp fysiken. Foto: Ylva Bergman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.