Oscar Högberg och Filmon Michael på plats på Citys nya kroggata. Foto: Privat

Bakgata i City blir nytt krogstråk

Ett nytänkande krogkoncept med ”hemma hos mig”-känsla. Det är visionen för senaste restaurangtillskottet som snart slår upp portarna på nya krogstråket i City.

  • Publicerad 06:50, 5 apr 2018

11 april intar restaurang Yellow Stockholm Akademibokhandelns gamla lokaler i på Jakobsbergsgatan.

Bakom krogkonceptet står Filmon Michael, tidigare medlem i dansgruppen Bounce och flerårig klubbvärd på Sturecompagniet.

Kyckling på menyn

Menyn kretsar kring kyckling som råvara, både klassiska rätter och nytänkande. Drift- och barchef blir Oscar Högberg från Mister French, och köksmästarna blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij värvas från restaurangen Público.

– Kycklingen står i centrum rakt igenom när det gäller käket. Vi kommer jobba direkt med kycklingfarm och deras ekologiska frigående kycklingar, säger Oscar Högberg som kommer stå för den dagliga driften.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utöver kycklingen, som kan vara alltifrån smårätter till lagad husman, är en cocktailbar den andra ingrediensen på det nya stället.

– Vi vill skapa en hemma hos mig-känsla. Man ska kunna bara ta en innovativ kvalitativ drink och beställa mat direkt av kockarna om det är så, säger Oscar Högberg.

Högberg och Michael är inte ensamma att snart öppna på den nya kroggatan i City. Jureskogs nya hamburgerställe, Yucks nya crossoverrestaurang och The Lobbys cavabar öppnar alla inom kort.

– Det känns så klart svinkul att vara med på det här nya stråket som kommer få liv och rörelse, säger Oscar Högberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Jureskogs hamburgerställe, som heter just "Jureskogs", är tänkt att bli starten på ett imperium. Stjärnkrögaren planerar 60 ställen runt om i landet.

– Jag vill gå ett steg längre och skapa en snabbmatskedja för gourmetburgare med hållbara råvaror av högsta klass till hela svenska folket, säger Johan Jureskog i ett pressmeddelande.

Jureskogs öppnar också snart. Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.