Hårt igår? Ta en korv.

Bakis och hungrig? Här är kokboken för dig som är trött på pizza

Bakfull och hungrig dagen efter men trött på pizza? Bröderna Halldén från Södermalm har samlat sina bästa tips på bakismat i en ny bok för dig som orkar stå i köket.

  • Publicerad 09:28, 27 mar 2016

De Södermalmsbördiga bröderna Erik och Wiktor Halldén, 31 och 28 år, tröttnade på att äta pizza och snabbmat dagen efter de varit ute.

Det har nu resulterat i kokboken “Det är ju en dag i morgon också” som är en flottig och frasig guide till hur du själv lagar din bakismat.

– Vi kände att den svenska helgen förkortas med 50 procent när folk bara ligger hemma slitna och trötta. Så vi ville ge det hela lite guldkant, säger Erik Halldén, 31, som till vardags är föreläsare och lärare.

Modern husmorsguide

Boken, som lanserades i torsdags, beskrivs som en husmorsguide i fem kapitel med recept på friterade rätter, smörgåsar och en kocktaildel.

– Det handlar om att göra de här sakerna med rätt enkla medel. Orkar man ta sig till köket är det lugnt, men om man inte orkar resa sig från sängen kan det bli problem. Då kanske man ska stanna där helt enkelt, säger Erik Halldén.

Projektet startade för några år sedan och enligt Erik Halldén bygger den till stor del på egna erfarenheter. Han tycker att den har fått oväntat bra respons.

– Vi trodde att det skulle komma lite mer pekpinnar men den har tagits emot oväntat bra. Det är nog ett slag i ansiktet på hela hälsotrenden. Men man får väl ta en extra löprunda i stället, säger han.