Balansakt högt över stenbrottet

Säkerheten gick först. Sedan tog Mathias Rohdin en linpromenad över stenbrottet i Stenhamra.

  • Publicerad 10:41, 7 sep 2017

Det var helt underbart och en jättevacker plats.

För tre år sedan fick Mathias Rohdin upp ögonen för slackline. Det går ut på att balansera på en lina fastspänd ovanför marken.

– Ofta går man på lina i marknivå mellan två träd. Sedan finns det sådana som tar det till en högre nivå, utan att göra det osäkrare. Det är mer mental än fysisk utmaning, säger han.

För två veckor sedan besökte han och några likasinnade stenbrottet i Stenhamra för att gå på hög höjd. Allt föregick av stort säkerhetsarbete och Mathias Rohdin uppmuntrar ingen oerfaren att prova något liknande.  

– Säkerhetstänket har vi alltid. Det finns en internationell organisation som visar hur man gör en säker rigg. Vi följer deras anvisningar och kunskap, säger han.

Vid besöket i stenbrottet hade utövarna säkerhetslina och sele. Dessutom fanns en extralina och linorna var säkert fastspända i flera fästpunkter på varje sida.

►VIDEO: Se linpromenaden högt över stenbrottet

Linpromenaden på drygt 50 meter gav Mathias Rohdin en rejäl adrenalinkick och besöket gav mersmak.

– Det var helt underbart och en jättevacker plats. Det är det finaste stället i Sverige som jag har hittat att göra det här på. 34 minuters bussresa från Brommaplan så är man i paradiset, säger han.

Mathias Rohdin är talesperson för föreningen Slackline Stockholm som har öppna träningar i marknivå i Humlegården i Stockholm. Framöver hoppas de få återkomma till Stenhamra regelbundet.

– Vi är jättesugna på att återvända till platsen och jag tycker att vi har fått en god kontakt med markägarna BRF Stenhuggarebyn. Vi har diskuterat tillstånd att få fortsätta denna aktivitet på platsen. Inget besked ännu, men jag håller tummarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter