Ballongen tvingades landa i Gröndal. Foto: Läsarbild/KG Silverstolpe

Ballong tvingades landa i Gröndal

Boende i Gröndal med omnejd fick under lördagskvällen se en luftballong på mycket nära håll när en landade längs kajen.

  • Publicerad 13:08, 8 jul 2019

Vid 22:40 tiden under lördagskvällen landade en luftballong längs kajen i Gröndal. Den hade startat sin rutt vid Årstafältet en dryg timme tidigare och flugit in över stan. Men när ballongen passerade in över Kungsholmen vände vinden och det började blåsa från alla möjliga håll.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Enligt meteorologen skulle det blåsa 10 knop, men det visade sig bara blåsa 1 knop. Den farten räcker inte för att komma över stan. Då prövar jag olika höjder för att se om det fanns vind, men det gjorde det inte. Då gjorde jag en precisionslandning istället, säger ballongpiloten KG Silverstolpe.

Ballongen landade med en hastighet på sju kilometer i timmen och en stående korg i ett område omgivet av vatten och ett skogsparti. Ingen av de tretton passagerarna kom till skada och det ska inte ha varit någon fara för någon annan enligt KG Silverstolpe.

– Den bromsade in som en bil mot rödljus. Men hade jag försökt landa tio gånger till på samma ställe skulle jag inte kunna göra en bättre precisionslandning. Men man är ju spänd och man skärper sig lite extra. Speciellt när man har ansvar för 13 personer ombord, säger KG Silverstolpe.

Ballongen landade på en plätt mellan vattnet och träden. Foto: KG Silverstolpe

Gröndal. Ballongkorgen landade ståendes, och ingen kom till skada. Foto: KG Silverstolpe