Wilhelm, 6 år från Bålsta, pantar till förmån för Musikhjälpen. Nu hoppas han att fler Bålstabor vill stötta insamlingen. Foto: Privat

Bålstabidrag till Musikhjälpen

För tredje året arrangerade Gröna Dalenskolan under onsdagskvällen en välgörenhetskonsert, där alla intäkter skänktes till Musikhjälpen. Men det är även fler Bålstabor som stöttar insamlingen, sexårige Wilhelm till exempel.

  • Publicerad 13:52, 14 dec 2017

Musikhjälpen är en insamlingskampanj som anordnas årligen av SR, SVT och Radiohjälpen. Årets tema är ”Barn är inte till salu” och har som syfte att samla in pengar i kampen mot barnsexhandel.

Musikläraren Jonas Mårtensson har ansvarat för Gröna Dalens välgörenhetskonsert sedan starten.

– Det började med att några elever kom till mig och ville göra något tillsammans. Då presenterade jag idén om att samla in pengar till Musikhjälpen. Hittills har det varit väldigt uppskattat.

Gårdagskvällens arrangemang inleddes med ett luciatåg som sedan följdes upp av olika elevframträdanden, varvat med ett lotteri.

– Olika butiker i Bålsta har ställt upp med sponsring av priser som vi lottade ut. Vi hade även caféverksamhet där vi sålde korv och fikabröd som eleverna bakat, säger Jonas Mårtensson.

När Bålstabladet pratar med Jonas Mårtensson är resultatet av insamlingen inte helt klart.

– Just nu ser det ut som att vi har ungefär 8000 kronor som kommer skänkas till Musikhjälpen men vi har även en digital insamlingsbössa som stängs först på söndag.

Gröna Dalens insamling hittar du här: "GrönaDalenMH17"

Wilhelm pantar burkar

Gröna Dalenskolan är inte det enda engagemanget till Musikhjälpen som har sina rötter i Bålsta. Sexårige Wilhelm startade i måndags en insamling, där han vill att Bålstabor ska panta burkar, till förmån för kampen mot barnsexhandel. Wilhelm själv har sparat burkar och flaskor hela året, för att kunna skänka pengarna till Musikhjälpen.

– Jag tycker att musikhjälpen är roligt att titta på och att det är bra att man kan hjälpa till, säger Wilhelm.

Nu hoppas som sagt Wilhelm att fler Bålstabor ska haka på initativet ”Wilhelm pantar burkar för mh17”.

Wilhelms insamling hittar du här: ”Wilhelm pantar burkar för mh17”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet