Bålstaduon till "Mello" igen

Bålstaborna Peter Boström och Niklas Carson Mattsson möts igen i Melodifestivalen. I deltävling tre ställs de båda mot varandra. – Jag tror det är planerat, skrattar Carson Mattsson.

  • Publicerad 14:37, 27 nov 2018

2012 var det riktigt stora året för Bassflow, eller Peter Boström som han egentligen heter. Inte nog med att hans älskade Chelsea vann Champions League. Själv skrev han Euphoria tillsammans med Thomas G:son som gick och vann hela Eurovision. 2019 lär det inte gå lika bra. Chelsea är ju inte är kvalificerade för Champions League. Hur det slutar i Melodifestivalsammanhang för Boström vet vi dock inte. Chansen finns när han tävlar med låten "Somebody Wants" som framförs av duon The Lovers of Valdaro.

– Det är en liten kollaboration med G:son som vanligt. Det är en lite sådär syntop-pastich, á la George Michael när han var syntig, tycker jag. Dansant utan att bli upptempo med någon slags själ i, beskriver han skapelsen.

The Lovers of Valdaro vann P4 Nästa där Peter Boström satt i juryn.

– Gruppen är debutanter så man kan vara en lite underdog. Låten tror jag i sig är väldigt kommersiell och lättillgänglig och jag hoppas och tror att den kommer falla många i smaken, säger han.

Ytterligare en Bålstabo är med och tävlar. Förra året nådde Niklas Carson Mattsson finalen i Melodifestivalen med låten Party Voice som framfördes av Jessica Andersson. Då var det engelska och en kvinnlig artist som gällde. Nu är det svenska och en manlig. Jon-Henrik Fjällgren framför låten "Norrsken" som Carson Mattsson skrivit tillsammans med Fredrik Kempe, David Kreuger och Fjällgren själv.

– För mig är det en väldigt känslosam och varm låt. Det blev lite magi när han (Fjällgren) kom till studion och spelade in, säger han.

För Carson Mattsson är det andra gången han jobbar med Kempe och Kreuger.

– Vi verkar vara ett bra team. Vi har jobbat en del ihop och nu känns det som att vi har en bra arbetsprocess och en skön stämning.

Förra årets finalplats gav blodad tand. Party Voice blev visserligen sist i finalen, men därefter har gensvaret varit gott.

– Det har funnits ett par stycken radiodängor från förra året och Party Voice var en. Det var kanske lite förvånande, men det var kul, säger Carson Mattsson.

– Jag har tänkt att det vore kul att få med något i "mello" igen. Det är spännande att se hur allting utvecklar sig. Det är verkligen Sveriges elit som jobbar med det här. Man ska få till ett nummer av koreografi, ljus och så vidare. Någonstans är det så fint att det grundar sig i låten och i artisten som framför låten. Det är som att man sår ett frö och så växer. det, fortsätter han.

Och precis som 2018 blir det alltså två låtskrivare från Bålsta som tävlar mot varandra i samma deltävling.

– Exakt. Och sedan fick jag veta att Jens Hult är Märstabo. Det är lite längre bort, men det är fortfarande Uppland, säger Peter Boström.

– Haha. Jag tror att det där är planerat. De där är från Bålsta så de ska vara med i samma grupp. Det är kul att ha lite bekanta på plats där, säger Carson Mattsson.

Melodifestivalen 2019

...är den 59:e upplagan av Melodifestivalen.

Vinnaren kommer att få representera Sverige i Eurovision Song Contest Tel Aviv i Israel i maj 2019.

Tävlingen utgörs av fyra deltävlingar. De hålls i Göteborg, Malmö, Leksand och Lidköping. Sedan följer ett uppsamlingsheat i Nyköping och final på Friends i Stockholm.

Brandkåren: ”Vi är oroliga för hur det här ska sluta”

Fjolårsgräset är snustorrt. SMHI varnar för både gräsbrand och skogsbrand i Stockholms län och Brandkåren Attunda i Bro avråder alla från att elda.torsdag 25/4 10:00

Senaste numret

Bålstabladet