Flaggdag. Accesit flyttar in i Dialects gamla lokaler på Mästergatan. Foto: Daniel Sjöberg

Bålstaföretag växer – till Enköping

Bålstabaserade Accesit flyttar in Dialects gamla lokaler på Mästergatan.

  • Publicerad 13:58, 24 maj 2019

Den 23 april gick it- och telekomföretaget Dialect AB samt Dialect Sverige AB i konkurs. Det märks dock inte i byggnaden på Mästergatan i Enköping. Där har nämligen Bålstabaserade Accesit flyttat in. Arbetsplatser förbereds och det som plockades ner efter stängningen ska upp igen.

– Vi påbörjar återuppbyggnaden i dag, säger affärsutvecklaren Johan Tärngren som därmed tar klivet över från Dialect till Accesit.

I samband med konkursen tog Accesit kontakt med Johan som då jobbade på Dialect.

– Vi vet att Johan är omtyckt och genom åren har vi försökt få över honom till Accesit från Dialect, och nu blev det ett ganska bra läge att faktiskt ta vid den kontakten vi hade senast, säger vd:n Nicklas Fredlund.

Enköping har varit en viktig marknad länge för Accesit och med denna rekrytering ökar vi kompentensen ytterligare och stärker upp oss ännu mer lokalt, berättar Nicklas Fredlund, vd och en av företagets ägare.

– Nu sitter vi egentligen på dubbla kontor under en period. Vi kommer att ha kvar verksamheten i Bålsta. Sedan är tanken att vi på sikt kommer att flytta över hela kontoret i Bålsta till Enköping, men det gör vi först när vi har hittat en lokal och den lokalen ska dessutom byggas först. Så det ligger kanske ett och ett halvt år bort, fortsätter Fredlund.

Blir det fler arbetstillfällen i Enköping?

– Det kan det säkert bli. Dels har vi räddat fyra av de sex som blev uppsagda av Dialect och vi har ju vuxit hela tiden. För ett år sedan var vi 14, 15 personer. Nu är vi 30 med alla kontor inräknade så det händer ganska mycket.

Accesit finns sedan tidigare i Uppsala, Västerås, Örebro och Bålsta.

Blåljus: Lugn lördag i Enköping

Nyheter Det var karneval och Kulturer i möte och vackert väder på lördagen. Trots att många människor var ute på gator och torg blev det en nästan helt brottsbefriad dag. Om det inte var för dessa eviga...söndag 25/8 11:16

Lugn natt – endast drogbrott

Nyheter Natten mellan fredag och lördag blev lugn i Enköping. Tre personer togs för drogbrott. Så mycket mer var det inte som rapporterades.lördag 24/8 10:04