Flaggdag. Accesit flyttar in i Dialects gamla lokaler på Mästergatan. Foto: Daniel Sjöberg

Bålstaföretag växer – till Enköping

Bålstabaserade Accesit flyttar in Dialects gamla lokaler på Mästergatan.

  • Publicerad 13:58, 24 maj 2019

Den 23 april gick it- och telekomföretaget Dialect AB samt Dialect Sverige AB i konkurs. Det märks dock inte i byggnaden på Mästergatan i Enköping. Där har nämligen Bålstabaserade Accesit flyttat in. Arbetsplatser förbereds och det som plockades ner efter stängningen ska upp igen.

– Vi påbörjar återuppbyggnaden i dag, säger affärsutvecklaren Johan Tärngren som därmed tar klivet över från Dialect till Accesit.

I samband med konkursen tog Accesit kontakt med Johan som då jobbade på Dialect.

– Vi vet att Johan är omtyckt och genom åren har vi försökt få över honom till Accesit från Dialect, och nu blev det ett ganska bra läge att faktiskt ta vid den kontakten vi hade senast, säger vd:n Nicklas Fredlund.

Enköping har varit en viktig marknad länge för Accesit och med denna rekrytering ökar vi kompentensen ytterligare och stärker upp oss ännu mer lokalt, berättar Nicklas Fredlund, vd och en av företagets ägare.

– Nu sitter vi egentligen på dubbla kontor under en period. Vi kommer att ha kvar verksamheten i Bålsta. Sedan är tanken att vi på sikt kommer att flytta över hela kontoret i Bålsta till Enköping, men det gör vi först när vi har hittat en lokal och den lokalen ska dessutom byggas först. Så det ligger kanske ett och ett halvt år bort, fortsätter Fredlund.

Blir det fler arbetstillfällen i Enköping?

– Det kan det säkert bli. Dels har vi räddat fyra av de sex som blev uppsagda av Dialect och vi har ju vuxit hela tiden. För ett år sedan var vi 14, 15 personer. Nu är vi 30 med alla kontor inräknade så det händer ganska mycket.

Accesit finns sedan tidigare i Uppsala, Västerås, Örebro och Bålsta.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53