Ny på jobbet. Bålstabon Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla. Foto: Lars Jakobsson

Bålstas travess blir sportchef på Solvalla

Bålstas travess Anders Malmrot lämnar som expert på TV4. Istället ska han bli ny sportchef för Solvalla, där han bland annat blir en viktig kugge i Elitloppet.

  • Publicerad 15:54, 24 okt 2017

Bålstabon Anders Malmrot har haft en relation till travsporten under hela sitt liv. Under de senaste åren har han arbetat med travsändningarna i TV4 där han är en hyllad expert.

Nu lämnar Malmrot jobbet som travexpert på tv. Istället ska han bli Solvallas nya sportchef.

– Det känns fantastiskt. Det är en mycket spännande utmaning, säger Anders Malmrot.

Var det självklart att ta jobbet?

– Inte till en början. Jag tog mig en funderare. Jag har ju jobbat i tio år som expert i tv och har trivts jättebra med det. Men när det här kom upp, att få vara med och lyfta Solvalla som arena gick det inte att tacka nej. Det ska bli hur kul som helst, säger han.

Men en är det ett tag kvar innan Anders får tillgång till sitt nya kontor. Den 8 januari har han sin första arbetsdag på nya jobbet. Men han har redan börjat fundera ut ideér på hur travsporten kan breddas.

– Jag vet ju inte vad som är riktigt görbart än eftersom jag inte tillträtt än, men jag har redan många tankar. Främst tror jag man måste komma på hur man kan locka de här som aldrig upplevt Solvalla att komma dit. Jag vet inte, kanske kan man ha en travbuss som går härifrån Bålsta till Solvalla på kvällarna?

Scouta till Elitloppet

I jobbet som sportchef ingår det även att sätta ihop startfältet till en av världens mest åtråvärda lopp – Elitloppet.

– Det blir en ruskigt häftig resa. För mig är Elitloppet det största. Det har jag tyckt ända sedan jag började gå på trav som liten.

Anders Malmrot

Bor: Västerängen, Bålsta
Ålder: 45
Familj: Fru Caroline och barnen Viktor och Hilda.
Intressen: Trav och fotboll
Bästa travminne: Duellen i Elitloppet 1994 mellan Copiad och Pine Chip.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet