Till final. Niklas Carson Mattsson med låtskrivarkollega Fredrik Kempe. Foto: SVT

Bålstasonen i final igen: ”Lättad”

För andra året i rad har Bålsta en deltagare i Melodifestivalfinalen. Niklas Carson Mattsson såg Jon Henrik Fjällgren sjunga sig till Stockholm i den tredje deltävlingen. – Det var en lättnad, säger han.

  • Publicerad 01:15, 24 feb 2019

Förra året var första gången som Niklas Carson Mattsson fick känna på Melodifestivalhetsen. Då var han låtskrivare till Jessica Andersson som skrällde sig hela vägen till final. I år var det annorlunda. Med Jon-Henrik Fjällgrens bidrag ”Norrsken” var förväntningarna högre. Även från Carson Mattsson själv.

– Det som hände med Jessica hade jag inte förväntat mig. Det här var lite mer att det oddsmässigt såg bra ut och det kändes som att han levererade, men man vet aldrig vad som kommer hända, säger han.

Det var lite av en lättnad i år och mer sprudlande glädje i fjol?

– Ja, men lite så. Det var det, oj, det trodde jag inte. Nu var det mer, ouff, skönt.

Carson Mattsson satt i publiken och såg favorittippade Fjällgren leverera.

– Han är en sådan artist, som tänder till när det gäller. Allt satt där det skulle. Det var jättehärligt. Han var jättenöjd efteråt och så är det inte alltid.

Annars har mycket av snacket handlat om att låten Norrsken skulle vara ett plagiat från Avicii.

– Jag har inte lagt så mycket energi på det. Ska jag vara ärlig så förstår jag inte de anklagelserna. Det kommer alltid att vara mycket skriverier om Melodifestivalen.

Vad tror du nu om chanserna i finalen?

– Jag har en bra känsla. En väldigt bra känsla. Det är en deltävling kvar och där vet man aldrig vad som händer. Till exempel kan Bishara (Morad) briljera med sin fantastiska röst. Det finns mycket bra artister och många bra låtar.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt