Mot OS. Bålstatalangen Erik Ladhe tränar med Tre Kronor i några dagar när de förbereder sig för OS. Foto: Privat

Bålstatalangen tränar med Tre Kronor

Till vardags spelar han i division 2 med Bålsta. Just nu tränar Erik Ladhe dock med Tre Kronor när laget förbereder sig för kommande OS. – Det är kul att mäta sig med spelarna på den här nivån, säger målvakten.

  • Publicerad 15:29, 29 jan 2018

Det var i slutet av förra veckan som Erik Ladhe fick ett sms från sin pappa Stefan, målvaktstränare i Tre Kronor, om han ville komma och träna med de spelare som redan är på plats eftersom SHL-spelarna ännu inte anslutit.

– Det var ingen big deal alls. Farsan frågade om jag hade tid och lust och jag såg det som en bra chans. Det var bara skitkul, säger Erik.

Idag, måndag, var första träningen för 19-åringen, bredvid NHL-meriterade Jhonas Enroth.

– Det var ju lite speciellt. För det första är det lite målvaksträning innan själva träningen och det är jag inte van vid. Sedan är det bara tio utespelare i en zon så Enroth kör så mycket han vill och så får jag hoppa in när han vill.

Klivet är givetvis enormt. Från division två till proffshockey med landslagsspelare.

– Det är jätteskillnad i fart och i skott och allting. Men jag tycker ändå att det gick helt okej. Vi körde lite tävlingar och sådär.

Har spelarna tagit emot dig väl?

– Absolut. Det är riktigt sköna killar. Jag är kanske inte den som surrar mest, men det gör jag inte hemma i Bålsta heller, men man får vara med i snacket.

Vad lär du dig?

– Hur de agerar innan och under träning. Det är seriöst hela tiden, men att man kan ha kul. Jag försöker kolla så mycket som möjligt på Eneroth. Jag har kollat på honom mycket när jag var yngre också, när han spelade i NHL. Sedan har ju pappa haft honom en del, men jag har aldrig fått se honom så här nära förut.

Vad har du för mål med hockeyn själv?

– Jag fick mitt genombrottsår förra året kan man säga, när jag fick komma upp i A-laget och sedan dess har det bara flutit på över förväntan faktiskt. Så jag vill uppåt. Det är det jag strävar efter. Bålsta är ett bra ställe att utvecklas i för mig. Jag får spela mycket och det är det viktigaste. Jag behöver inte ha bråttom någonstans.

Vad tror du om Sveriges chanser i OS?

– De är goda. De har ett bra, spännande lag. Jag tror att de har goda chanser. Det är väl Ryssland som är tippade etta, men dem har man slagit förr. Jag hoppas på guld.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet