På två månader sålde Ica nära Skarpnäck 5036 kilo bananer vilket innebär att de skänker 5036 kronor still kolloverksamheten Barnens ö. Danny Lundblad, Handlare, till höger och Henrik Norgren, Frukt & Grönt Ansvarig. Foto: Privat

Banankampanj gav pengar till kollo

Kollo för morgondagens barnbarn – det är förhoppningen när den lokala Icabutiken samlar in pengar till Barnens ö tillsammans med butiker runtom i länet.

  • Publicerad 09:50, 19 jun 2019

På två månader sålde Ica nära Skarpnäck 5036 kilo bananer. I vanliga fall hade det kanske inte varit något särskilt – men just den här gången innebär det 5036 kronor som skänks till kolloverksamheten Barnens ö.

– Jag brinner verkligen för det här. Vi gör mycket för Skarpnäck, men det här är också viktigt för stadsdelen, säger Danny Lundblad, Ica-handlare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om det skedde en ökning i bananförsäljningen under är dock inte klart. Som en del i ett större samarbete har de tillsammans med ett 15-tal andra Icabutiker samlat in pengar till Barnens ö. För varje kilo banan de sålde skänkte de en krona till stiftelsen Barnens ö och kampanjen pågick mellan 10 april–16 juni. De insamlade pengarna kommer bland annat att bidra till underhåll av de fasta byggnaderna på ön.

– Kollo är viktigt för barnen och för integration och vi ser att det är viktigt på sikt. Barnen till de unga som växer upp i dag i Skarpnäck ska också kunna åka på kollo... Jag tror att kolloverksamhet kommer att växa och bli viktigare, men då måste det också finnas resurser.

Tidigare har butiken bidragit med 15 000 kronor och Ica har hjälpt till att rensa ön efter stormen Alfridas framfart. Det finns planer om fortsatta samarbeten för Barnens ö, men de är än så länge hemliga.

– Det här är ett långsiktigt samarbete som vi vill man, men för att det ska växa på sikt så vill vi ha med oss våra kunder.

Martin Schibbye är inte rädd för att återvända

Nyheter Farstabon vill tillbaka till regionen där allt gick snett Föräldraledige Martin Schibbye har offrat en hel del i sin strävan efter att rapportera om platser som andra journalister glömmer. "Jag skulle inte må bra av att lägga anteckningsblocket på hyllan",...lördag 7/12 8:00

Granexperten: Så får du din julgran att leva länge

Nyheter FILM: Högtrycket för granförsäljningen närmar sig Det lackar mot jul och många granförsäljare öppnar nu upp i Stockholm. Här är en rutinerad granexperts bästa tips för att få ditt träd att leva längre.lördag 7/12 7:30