Bandhagens skola. Foto: Sisab AB

Bandhagens skola får högstadium

Bandhagens skola ska byggas ut till en F-9-skola med 900 elever, men redan nu behövs fler elevplatser. Det ska lösas med paviljonger.

  • Publicerad 15:45, 12 mar 2018

Staden planerar att bygga ut Bandhagens skola från dagens F-6-skola med drygt 400 elever till en F-9-skola med cirka 900 elever. Men arbetet kommer inte att vara klart förrän tidigast år 2022 och så länge kan man inte vänta.

– Därför behöver vi nu ställa upp en tillfällig paviljong vid skolan så att vi kan ta emot tre paralleller i varje årskurs upp till årskurs sex, säger Carina Hallqvist, grundskolechef i Enskede-Årsta-Vantör.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planen är ett hus i två våningar som rymmer fyra klassrum, arbetsplatser för lärare och grupprum, och det ska vara på plats från hösten 2018. Om det tillfälliga skolhuset inte ställs dit kommer elever från Bandhagen behöva gå i Rågsvedsskolan, där det finns lediga platser, enligt Carina Hallqvist.

Just nu jobbar man med att ta fram ett förslag på hur den permanenta utbyggnaden skulle kunna se ut. Det visas för politikerna senare i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48