Vapnet på bilden har inte med beslaget att göra. Foto: Akrivbild

Bandidos och Bredängsnätverkets vapen beslagtagna

Det var Bandidos och Bredängsnätverkets stora vapengömma som beslagtogs av polisen i Skärholmen förra veckan. Det rapporterar Expressen.

  • Publicerad 15:47, 19 apr 2018

Enligt källor till Expressen var det mc-gänget Bandidos och den kriminella grupperingen Bredängsnätverket vapengömma som polisen beslagtog i Skärholmen i söndags den 15 april.

– Vi har tagit i stort sett alla deras vapen, säger en anonym källa till Expressen.

Det var en grupp civila poliser gjorde vad de kallar för ett ”rutinmässigt narkotikasök” i ett stort parkeringsgarage i anslutning till ett bostadshus i stadsdelen Skärholmen. I bilen hittades ett stort antal automatvapen, sprängmedel, jaktvapen, pistoler, ammunition och kilovis med narkotika – både cannabis och kokain.

Möt X1 – hunden som avslöjade rekordstor vapengömma

Samarbetar

Enligt polisens kartläggning är flera av Bredängsnätverkets medlemmar även verksamma inom Bandidos eller undergruppen X-Team, rapporterar Expressen.

Bredängsnätverket har länge legat i en våldsam konflikt med det polisen kallar för Östberganätverket, som krävt flera offer på båda sidor.

Känd gängledare misstänks ha beställt mord

Just nu sitter ledaren i Östberganätverket häktad misstänkt för anstiftan till mord på en högt uppsatt ledare i Bredängsnätverket, som sköts ihjäl under en våldsam biljakt i Bromma i vintras.

Just nu pågår också förundersökningen i ärendet om det stora vapenbeslaget.

– Mer kan jag inte berätta i nuläget men det är oerhört positivt att vi fått bort så här mycket vapen och narkotika från gatan i ett svep. De hade kunnat göra stor skada i fel händer, sa utredningsledaren Jonas Lindberg på polisens sektion för grova brott i måndags.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android