Foto: Sacharias Källdén

Banger inkastad i skolmatsal – två poliser till sjukhus

Någon har kastat in en banger i matsalen i Storvretskolan i Botkyrka, i samband med ett polisbesök. Två poliser har förts till sjukhus med befarade hörselskador.

  • Publicerad 14:09, 11 jan 2018

– Någon har kastat in bangers i skolan. Två poliser har fått åka till sjukhus, då de upplever att de fått påverkad hörsel, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral.

En banger är en mycket kraftig och olaglig smällare med syfte att smälla högt. Incidenten ska ha inträffat i skolans matsal vid lunchtid, runt klockan 12.15 i samband med ett polisbesök då två närpoliser som ofta besöker skolan satt och åt.

Banger på skola – elever får kontrollera hörseln

Inga skadade elever

Ingen elev ska ha skadats i samband med händelsen, enligt skolledningen. Men fyra lärare kommer att behöva uppsöka sjukhus för att kontrollera hörseln.

Skolledningen har beslutat att stänga skolan för dagen. En anmälan gällande misshandel kommer att upprättas.

Utbildningsnämndens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz (S) säger att han ser allvarligt på händelsen och säger att man nu kommer att vidta åtgärder för att stärka ordningen på skolan. Exakt hur är inte klart i nuläget.

– Vi väntas få en tydligare bild av vad som hänt senare eller imorgon. Exakt vad vi ska vidta för åtgärder på skolan är för tidigt att säga, det måste jag återkomma med, säger Emanuel Ksiazkiewicz.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.