Storvreten. Foto: Sara Ringström

Banger i skolmatsal – elever får kontrollera hörseln

Mitt i lunchen kastar någon in en banger i matsalen i Storvretskolan i Tumba. Två poliser och fyra lärare har fått besöka sjukhus för att kontrollera befarade hörselskador. Skolan stängde ner och skickade hem sina elever.

  • Publicerad 18:00, 11 jan 2018

– Årskurs åtta och nio satt i matsalen och åt sin lunch tillsammans med två poliser som ofta är på besök i skolan och äter tillsammans med eleverna. Någon öppnar dörren till matsalen och kastar in det polisen kallar för en banger. Det smäller högt, berättar Carina Nygårds, tillförordnad rektor på Storvretskolan.

En banger är en mycket kraftig och olaglig smällare, som kan liknas vid knallskott. De två poliserna och fyra lärare fick uppsöka sjukhus för att kontrollera eventuella hörselskador.

– Ingen elev uppgav att de hade några upplevda bekymmer.

Skolan stängdes

Vid 13.30 valde skolledningen att stänga skolan och skicka hem alla elever.

– Under eftermiddagen har personal ringt hem till alla elever i årskurs åtta och nio och berättar för föräldrar vad som har hänt och checkar av hur eleverna mår, säger Carina Nygård.

Nu jobbar skolan med en plan för att ta emot alla elever imorgon. Alla elever som befann sig i matsalen kommer att erbjudas en hörselkontroll under dagen. Även polis och socialtjänst kommer att vara på plats på skolan under fredagen.

Banger inkastad i skolmatsal – två poliser till sjukhus

– Det är viktigt att ge en klar bild av vad som hände och lyssna in tankar, åsikter och känslor så att vi kan ge stöd till dem som är i behov av det. Det är viktigt att vi samtalar med eleverna om allvaret i det som har hänt.

Skolan har tidigare haft problem med obehöriga som tagit sig in på skolan. Dörrarna är därför redan låst av säkerhetsskäl, för att hålla obehöriga borta.

– Vi har aldrig varit med om något sådant här förut. Och vi hoppas att vi aldrig någons ska behöva vara med om det igen, säger Carina Nygård.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.