Flyttar. Handelsbanken i Blackeberg stänger och slås ihop med Vällingbykontoret. Foto: Ellinor Prawitz

Banken lämnar Blackeberg – då vill mataffären växa

Snart ska Handelsbanken lämna Blackeberg. Vem som tar över de attraktivt belägna lokalerna i centrum är fortfarande oklart, men det finns flera intressenter.

  • Publicerad 11:51, 1 feb 2018

Den 12 mars slår Handelsbanken i Blackeberg igen portarna. Flytten går till Vällingby där man ska slå ihop verksamheten med det befintliga bankkontoret vid Vällingby torg.

– Kontoren i Vällingby och Blackeberg flyttar ihop så att vi kan erbjuda våra kunder en större variation av rådgivningstider och en lite bredare kompetens på plats, skriver kontorschefen Åsa Eriksson Hedensiö i ett mejl.

Dags att pröjsa för parkering i Bromma

Hemköp intresserade av att utöka

Flera intressenter riktar nu blickarna mot de lokaler som då blir tomma i Blackebergs centrum. Fastighetsägarna Primula meddelar att det ännu inte är bestämt vilka som ska ta över lokalerna.

Det har däremot gått rykten om att Hemköp Blackeberg skulle utöka och ta över Handelsbankens lokaler, men så långt har inte processen hunnit fortskrida ännu. Hemköps butikschef Fredrik Röcklinger menar dock att intresset finns.

– Vi är alltid intresserade av att växa och utöka, säger Fredrik Röcklinger till Bromma Tidning.

Eftersom torget är K-märkt finns dock vissa hinder för mataffären att utöka, något som i så fall måste utredas.

130 hyresrätter planeras i Blackebergs centrum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska utemiljön kring Åkis bli bättre

✓Mindre buskage ✓Bättre belysning ✓Fler papperskorgar I måndags gick en trygghetsvandring av stapeln i området runt Åkermyntan och Smedshagen. Klottret såg ut att ha minskat, men det finns saker som behöver bli bättre.onsdag 23/5 16:28

Brommaföräldrar vill få fler att nattvandra

Samlades på Äppelviksskolan efter flera rån Oron för ungdomars trygghet har ökat kraftigt i Bromma den senaste tiden. Därför bjöd Äppelviksskolans föräldraförening in föräldrar från Brommas högstadieskolor till ett möte för att locka fler till...onsdag 23/5 16:27