Kontantstopp. Från den 15 november blir Handelsbanken Tessinparken ett kontantfritt kontor. Foto: Patrik Wirén

Bankkontor på Östermalm upphör med kontanter

Allt fler bankkontor säger nej till mynt och sedlar. Från den 15 november är det bara ett av Handelsbankens nio kontor på Östermalm som hanterar kontanter.

  • Publicerad 12:06, 25 okt 2018

Den här gången är det Handelsbankens kontor på Erik Dahlbergsgatan som väljer att upphöra med kontanter. Kontorschef Lars Ebersson hänvisar istället kunderna till kontoret på Storgatan 1 eller till insättnings- och uttagsautomaterna i Fältöversten.

– Vi har också en bankomat på vårt kontor och hjälper gärna de kunder som önskar det, säger han och tillägger att reaktionerna hos kunderna "i det stora hela varit positiva".

– En och annan har reagerat men de allra flesta tycker det är bra, speciellt med de generösa öppettiderna som vi har på Storgatan. Det här är ingen förändring som skett över en natt utan vi har informerat kunderna under ett par månader, säger han.

Pensionärer tar strid för kontanter

Men alla är inte lika nöjda. En 77-årig kvinna som bor i kvarteret och vill vara anonym säger att beslutet påverkar de äldre i området väldigt negativt.

– Det känns inte tryggt att göra insättningar helt öppet inne på Fältöversten. Jag tänker också på alla fattigpensionärer som ska finansiera en bussresa till Storgatan.

– Nej, jag får väl plocka ut pengar och ha i madrassen istället, säger hon uppgivet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40