Banorna klara för invigning – vi har testat

Den här helgen öppnar Jungfrusunds nya sommarattraktion. MälaröDirekt prov­spelade några av minigolfbanorna.

  • Publicerad 10:07, 23 maj 2019

Banorna har blivit precis så fina som vi har ­hoppats.

Efter vårens banarbete är det i helgen dags för invigning av minigolfbanorna i Jungfrusund. De 18 hålen är byggda med konstgräs med längre strån på sidorna och med sand över de green-liknande banytorna.

►LÄS ÄVEN: Här byggs för minigolf

Sanden ska göra att gräset ligger på plats och att bollen rullar bättre än på filtbanor.

I veckan gjordes det sista arbetet med banorna och MälaröDirekt fick möjlighet att provspela de banor som då var klara innan helgens öppning.

Intrycken är positiva och vi upplevde att puttningen kändes enklare än det vi var vana vid från andra banor. Banorna känns familjevänliga och inte för svåra.

Enligt bandesignern Hans Olofsson, som driver Golfbaren, är tanken med banorna att det ska gå att träffa hålet på ett eller två slag, vilket MälaröDirekt lyckades med på de flesta hålen.

Även om flera banor inte innehåller några hinder är de dock inte alltid helt enkla och varje detalj med små nivåskillnader och vinklar är såklart minutiöst genomtänkta.

Att banorna ligger nära varandra och saknar kanter gör att det går att ta sig tillbaka in på rätt bana om spelaren skulle putta lite för hårt. En varning kan dock utfärdas. Flera av banorna ligger nära vattnet.

Hans Olofsson är nöjd med anläggningen.

– Banorna har blivit precis så fina som vi har hoppats, säger han.

Han tror att anläggningen kan locka mycket folk i sommar.

– Det är en av Sveriges coolaste minigolfbanor och definitivt den bästa på Ekerö. En kul bana i härlig miljö, säger han.

Besökare kan hyra klubbor och de riktiga golfbollar som används på plats.

Ekerös nya minigolfbanor kan öppna. Svinga lugnt.