Stockholms tingsrätt. En man döms till dagsböter för att ha burit knogjärn under Järvaveckan tidigare i år. Foto: Mostphotos

Bar knogjärn under Järvaveckan ​​​​​​​– döms tills dagsböter

En 18-årig man med kopplingar till högerextrema grupper döms till dagsböter efter att ha burit knogjärn under Järvaveckan tidigare i år. Det rapporterar tidskriften Expo.

  • Publicerad 11:42, 9 okt 2019

Under den årliga Järvaveckan på Spånga IP i juni, påträffades en 18-årig beväpnad med knogjärn, enligt tidskriften Expo. Enligt tidskriften har mannen tidigare varit aktiv i bland annat nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

Mannen ska vid förhör ha uppgett att anledningen till att han bar knogjärnet, som ingår i knivförbudslagen, var att han känt sig förföljd.

Förra veckan dömdes han av Stockholms tingsrätt till dagsböter.

Han dömdes också för hets mot folkgrupp efter en incident den tredje februari tidigare i år i samband med en manifestation på Mynttorget där mannen ska ha burit en jacka med bland annat vit makt-symboler.

Samtidigt frias han för en liknande incident bara två veckor innan manifestationen där han bar samma jacka. Där menar tingsrätten att det vid tillfället inte kan bevisas att han förstod att symbolerna kan tolkas som hets mot folkgrupp.

Inga nya pendelbåtar till Västerort och Solna

Nyheter Men litet hopp för Stora Essinge-bor Det blir inga nya pendelbåtslinjer till Västerort eller Kungsholmen de närmaste åren. Men för Stora Essinge-borna finns fortfarande ett litet hopp.torsdag 17/10 14:44

Polisen om sprängdådet på Söder: ”Kartlägger kopplingar till annan kriminalitet”

Nyheter Uppgifter: Kan ha samband med sprängning i Bromma Efter nattens sprängdåd på Södermalm kartlägger polisen nu eventuella kopplingar till andra liknande händelser i länet. Enligt uppgifter i bland annat DN kan det finnas samband med en tidigare...torsdag 17/10 13:36

Vi är Västerort

Stockholm Direkt