Stockholms tingsrätt. En man döms till dagsböter för att ha burit knogjärn under Järvaveckan tidigare i år. Foto: Mostphotos

Bar knogjärn under Järvaveckan ​​​​​​​– döms tills dagsböter

En 18-årig man med kopplingar till högerextrema grupper döms till dagsböter efter att ha burit knogjärn under Järvaveckan tidigare i år. Det rapporterar tidskriften Expo.

  • Publicerad 11:42, 9 okt 2019

Under den årliga Järvaveckan på Spånga IP i juni, påträffades en 18-årig beväpnad med knogjärn, enligt tidskriften Expo. Enligt tidskriften har mannen tidigare varit aktiv i bland annat nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

Mannen ska vid förhör ha uppgett att anledningen till att han bar knogjärnet, som ingår i knivförbudslagen, var att han känt sig förföljd.

Förra veckan dömdes han av Stockholms tingsrätt till dagsböter.

Han dömdes också för hets mot folkgrupp efter en incident den tredje februari tidigare i år i samband med en manifestation på Mynttorget där mannen ska ha burit en jacka med bland annat vit makt-symboler.

Samtidigt frias han för en liknande incident bara två veckor innan manifestationen där han bar samma jacka. Där menar tingsrätten att det vid tillfället inte kan bevisas att han förstod att symbolerna kan tolkas som hets mot folkgrupp.

Nostalgitripp till sjöss runt Bromma

Nyheter Biljetter slutsålda på några dagar För att uppleva gamla minnen anordnar några Brommaveteraner en båttur runt hemorten. Det dröjde inte länge innan alla platser var fullbokade.onsdag 26/2 12:04

Trafikerad skolväg i Vällingby får kritik av förälder

Nyheter Oklart om staden ska vidta åtgärder Bilar i för hög hastighet passerar ett övergångsställe i slutet av Vällingbyvägen nära Nälstaskolan. Det menar en förälder som vill att trafikplatsen ska bli säkrare. Men staden har ännu inga besked...onsdag 26/2 12:03

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt