Barbershop – en trend för ung som gammal

Det blir allt vanligare att män vill ta hand om sitt skägg, oavsett om det handlar om en bättre rakning eller att forma sitt eget skägg. Det är både unga och gamla som hakar på den här trenden.

  • Publicerad 08:43, 3 nov 2016

”Det är skillnad
mot en frisör.

Hassan Hassan driver barbershop i Hairstyle salong i Edsbergs centrum i Sollentuna. Han ser att det inte bara är unga som vill ha en barberare. Äldre människor vill gå till någon som kan ta hand om deras hår precis som för 40-50 år sedan, när de själva var unga. Det här ar alltså barbershop enligt den gamla skolan. Hassan Hassan tror också att det här är en trend som är här för att stanna.

– Folk behöver en barbershop. Det är skillnad mot en frisör, de kan inte jobba med rakning eller skägg. Om det inte finns någon barbershop, hur ska de då veta hur de ska göra? resonerar Hassan Hassan.

Han visar upp flera olika produkter och poängterar hur viktigt det är med naturliga ingredienser och att man använder rätt produkter till rätt sak, vad gäller oljor krämer och annat. Det är till exempel skillnad mot om man är ung eller gammal och barberaren har då olika sätt att ta hand om kunderna beroende på hårtyp.

– Det är viktigt att du vet vilka alternativ som passar dem, menar han.

Hassan Hassan brukar också dela ut tips till sina kunder hur de ska behandla sitt skägg under tiden som de inte är hos barberaren. Nedan följer ett axplock av dessa tips.

Han råder att man ska använda en skäggolja till sitt skägg. En skäggolja kan motverka ett kliande skägg och lindrar, klåda, irritation och torr hud under skägget. Skäggoljan ska återfukta din hud, håller den elastisk och ger skägget en skön lyster.

I ett blad han brukar dela ut beskrivs en steglös skäggtrimmer som ett måste. Skägget blir ofta snyggare om du sparar ut det för att sedan trimma ner det.

Duscha alltid innan du ska raka dig. Skäggstråna mjuknar av värmen, vilket ger en mjukare rakning.

Mer Barbershop

Så här kan en behandling hos Hassan Hassan se ut:

Först är det rakning, sedan får man olja,
sedan en varmhandduk, därpå följer rakkräm, sedan en handduk med vatten, därefter får man after shave baba och sedan avslutas det
med 3–5 minuter
huvudmassage.

Hassan Hassan har drivit barbershop på
olika platser i världen
i 20 år. Han har varit
i Syrien, Dubai och
Sollentuna.

Klart: Vilundahallens nya namn blir Renew Arena

Nyheter Sponsoravtal klart med Upplands Väsby kommun Renew Arena. Det blir namnet på Väsby Hockeys hemmaarena efter årsskiftet. Då byter Vilundahallen namn i och med att företaget Renew Service tecknar sponsoravtal med kommunen.måndag 9/12 9:15

Väsby Hockey har seriesegern i en ask

Sport Höstens 13:e seger togs mot Sollentuna Med en omgång kvar kan Väsby IK HK i praktiken titulera sig seriesegrare i östra hockeyettan 2019/20. 7–2 mot Sollentuna stärkte lagets målskillnad och ska Visby/Roma lugga Väsby krävs en gränslös...söndag 8/12 20:30
Stockholm Direkt