Nyöppnat. Systrarna Wafaa Rifaillos och Zahra Wahid har öppnat ett nytt café i Fruängen. Foto: Albin Tingstedt

Barista-systrar öppnar kafé i Fruängen

Två systrar, Wafaa Rifaillos och Zahra Wahid, har öppnat El Baron Café i Fruängen. Systrarna har tidigare arbetat som baristor, men har nu tagit steget att starta eget.

  • Publicerad 19:30, 15 apr 2019

Strax intill busstorget i Fruängen har El Baron Café öppnat. Bakom disken står de två systrarna, tillika ägarna, Wafaa Rifaillos och Zahra Wahid.

– Vi öppnar idag, men vi tänkte först den första april. Det blev strul med hantverkarna, säger Zahra Wahid.

De två systrarna har lång erfarenhet av kafé-branschen och är utbildade till, och har länge arbetat som, baristor. Men El Baron Café är det första stället de äger tillsammans, och ambitionen för kaféet är hög.

– Vi vill lyfta kafé-verksamheten i Fruängen. Vi erbjuder veganskt, vegetarianskt och miljömärkt. Idéerna kommer från ställena i stan, säger Wafaa Rifaillos.

Men att ta steget från att vara anställd till chef var inte en direkt självklarhet. Det var snarare en ambition som växte med tiden.

– Jag tror att varje barista drömmer om att starta sitt eget någon dag, men det är en ambition som också växer med personen, säger Zahra Wahid.

Hur är det att arbeta som systrar?

– Det är roligare att jobba med systern. Hon kommer på idén och jag fixar det. Vi kompletterar varandra, säger Zahra Wahid.

Framtiden.

Trots att El Baron Café precis har öppnat, drömmer ägarsystrarna om att en dag ha en stor kafé-kedja över hela Stockholm.