Rymningsosäker. En del av gården på förskolan Rönnbärsgården. Till höger i bild syns en av de fem utgångarna där barnen rymmer. Foto: Stockholm stad

Barn fortsätter rymma från förskolor i Dalen

Förra året rymde tre små barn från en förskola i Dalen, för tre veckor sedan hände det igen. Nu kräver föräldrar och pedagoger att någonting görs.

  • Publicerad 11:51, 16 apr 2019

Tidningen berättade för ett år sedan om att tre barn, två och tre år gamla, lämnade gården på en förskola i Dalen utan att någon märkte något. De hittades en bra bit från förskolan av en annan vuxen.

Treåring lämnade förskolan

För tre veckor sedan hände det igen, då var det en treåring som lämnade förskolan Rönnbärsgården på egen hand utan att någon märkte att barnet var borta. Efter cirka 25 minuter blev det återlämnat av en annan förälder som mött barnet i området.  

– Vi tar det här på största allvar, det här är något som inte får hända. Vi har brustit i tillsynen, helt klart, säger Gunilla Hammarström, chef för stadens förskolor i Dalen.

Det som sker är att barnen lämnar gården via någon av de fem utgångar som finns och förskolan har inget eget staket runt lekplatsen. Förra gången handlade det om Pärongården, där problemet är detsamma.

Kommer kräva grindar

Enligt föräldrar som hört av sig till tidningen är det här ett återkommande problem och många krismöten ska ha hållits. Även pedagoger på förskolan har begärt att någon form av inhägnad sätts upp.

– Vi har kontaktat fastighetsägaren Svenska Bostäder flera gånger om det här, men de har hittills sagt nej till att sätta upp grindar vid utgångarna, säger Gunilla Hammarström.  

– Men vi kommer att kräva någon form av grindar och skydd nu, det måste lösas omgående, behovet är akut, tillägger hon.

Barn rymde från förskola – ingen märkte nåt

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00