RISK. Väntetiderna för att komma i kontakt med rätt person på Sundbybergs social- och arbetsmarknadsförvaltning kan bli en fråga för Inspektionen för vård och omsorg. Foto: Ulrica Andersson

Barn riskerade att fara illa

Att det dröjde så länge för en annan kommun att få kontakt med rätt person på social- och arbetsmarknadsförvaltningen innebar risker, enligt en avvikelserapport.

  • Publicerad 07:23, 13 okt 2017

När socialtjänsten i Sundbybergs stad kontaktades av en annan kommun i ett ärende som rör ett ensamkommande flyktingbarn, tog det flera veckor att komma rätt.

Detta hade kunnat leda till ett barn hade farit illa under tiden, enligt en avvikelserapport.

Att kontakten tog såpass lång tid att upprätta beror, enligt rapporten, på att den andra kommunen hänvisats till personer som slutat hos förvaltningen i Sundbyberg.

Tjänstemannen som skrivit avvikelserapporten anser att detta rör sig om ett missförhållande, som är så allvarligt att det bör utredas enligt lex Sarah. I så fall hamnar frågan hos Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Misslyckad flytt" bakom nekat bistånd

Nyheter För hög hyra gav avslag i Sundbyberg Socialtjänsten vill skicka tillbaka en bostadssökande man till Stockholms stad, eftersom andrahandshyran för den lägenhet han hittat i Sundbyberg är för hög. Nu får kommunen bakläxa.fredag 17/8 10:31