SKRÄMD. En clown ska ha följt efter ett barn i Ör centrum, enligt en förälder. Men enligt polisen behöver det inte ha begåtts något brott. Foto: Ulrica Andersson

Barn ska ha skrämts av clown – igen

En clown sägs ha skrämt barn i Ör, ett år efter att en clownattack i Sundbyberg uppmärksammades. Polisen Peter Saarman menar att det inte behöver ha begåtts något brott, men uppmanar till eftertänksamhet i fråga om att låta barn se en viss bioaktuell film.

  • Publicerad 11:31, 11 okt 2017

En person utklädd till clown har setts i Ör och vid Golfängarna, varnar en förälder i ett inlägg i sociala medier. Sonen ska ha blivit jagad av en clown vid Ör centrum.

Vi i Sundbyberg har sökt föräldern utan att få svar.

Polisen har kontaktats, enligt föräldern. Men någon anmälan kan inte polisen hitta. En förklaring till detta kan vara att uppgifterna hanterats som ett underrättelseuppslag, snarare än en anmälan om misstänkt brott.

Kommunpolisen Peter Saarman menar att det inte behöver ha begåtts något brott.

– Det är inte förbjudet att klä ut sig till clown. Det vore lite jobbigt för de som jobbar som clowner, säger han.

Däremot kan det vara fråga om olaga hot, om en person oavsett klädsel uppträder hotfullt. Om en person springer efter en, trots att man säger ifrån, kan det handla om ett ofredande.

Men att klä ut sig till clown innebär i sig inte ens att det skulle finnas ett uppsåt att skrämmas.

För ett år sedan blev en flicka på Duvboskolan jagad av en person utklädd till clown. Personen ska ha haft en kniv, enligt uppgifter till polisen. Någon misstänkt har inte funnits i ärendet och polisen har inte kommit vidare.

Samtidigt kom andra rapporter om clowner som skådats lite här och var. M-politikern Ina Djurestål ordnade en trygghetsvandring.

Peter Saarman misstänker, med undantag för clownen som jagade en flicka i Duvbo, att det snarare handlar om påhitt.

Då som nu är filmen "Det" aktuell och där finns ett monster i clownskepnad.

– Det man sa för ett år sedan var att det naturligtvis säkert har med det att göra. Man kan säga till föräldrar är att de kan vara lite eftertänksamma innan barnen ser filmen, säger Peter Saarman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Misslyckad flytt" bakom nekat bistånd

Nyheter För hög hyra gav avslag i Sundbyberg Socialtjänsten vill skicka tillbaka en bostadssökande man till Stockholms stad, eftersom andrahandshyran för den lägenhet han hittat i Sundbyberg är för hög. Nu får kommunen bakläxa.fredag 17/8 10:31