Barnen gjorde minneslund åt Söders kändishund Caspian

Södermalms egen stjärnhund Caspian har gått bort. Nu har barnen i området, på eget initiativ, skapat en minneslund för Caspian.

  • Publicerad 15:54, 5 okt 2017

Det här betyder allt

Tio över tre i lördags var det dags. Hunden Caspian, tidigare känd från Hello Saferides misukvideo "Hey Ho", hade levt ett långt och rikt liv som var på väg att rinna ut. Ägaren Lena Dahlberg bestämde att det var bäst att låta det ta slut innan krämporna tog över.

– Det var så fint. Han låg på sin favoritfilt med sin pridefluga, och vi spelade musiken från musikvideon, säger Lena Dahlberg.

I skuggan av Ewerth – Caspian är Söders underdog-skådis

Men det var två dagar senare som hon upptäckte det. Tillsammans med sin yngre hund Chiquita tog hon sig en promenad i området. Under ett pilträd uppenbarade sig en minneslund – till minne av hunden Caspian. Platsen är iordningställd av en grupp barn i tioårsåldern som lärt känna Caspian på stan genom åren.

– Det här betyder allt, att se de banden han skapat med barnen. Det är helt fantastiskt, säger Lena Dahlberg.

Hon kräver könsuppdelad hundrastgård

Flera av barnen hade kommit till hundrastgården för att säga farväl till Caspian veckan innan. De gosade med hunden och berättade att de tänkta hålla en minnesstund för sin vän.

– Barnen är helt förkrossade. Jag förstår inte vilket intryck han gjorde på folk, säger Lena Dahlberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.