Roligast. Theodor Forslund 4,5 år från Huddinge får måla på konstnären Tor Svae. ”Det var det roligaste av allt”. Foto: Sara Ringström

Barnen målade framtidens 127

I veckan fylldes Skärholmen centrum av målande barn. Det blev målningar av dåtidens, nutidens och framtidens 127 som växte fram på papper och väggar.

  • Publicerad 09:49, 3 nov 2017

Målarpenslar och glitter flyger över papper och en stor tavla växer fram på en vägg. En hel massa barn sitter i gången i Skärholmen centrum och målar upp sitt Skärholmen.

– Vi vill höra hur de vill att Skärholmen ska se ut nästa vecka, förklarar Johan Unenge.

Han är författare och illustratör och en del av Läsrörelsen, som under höstlovet arrangerade Läslov mitt i Skärholmen centrum. Syftet: att ta reda på hur barnen ser på sitt område, igår, idag och nästa vecka.

– Vårt mål är att det här ska bli en film om vad barnen vill ha här och vad de saknar, så vi kan visa upp den för det för de ansvariga. För ibland känns det som att politikerna kommer lite väl långt bort från barnen, säger Johan Unenge.

Vid ett av borden sitter Elias Mouna och hans syskon Dannia och Fares. Elias har målat Skärholmens Superman.

– Om någon snor från affären stoppar han den. Och han hjälper de gamla att gå över vägar. Han kan flyga, är stark och kan bli osynlig, förklarar han.

Elias Mouna (i mitten) målade Skärholmens egen Superman. Foto: Sara Ringström

Skärholmens superman. Foto: Sara Ringström

Många ville måla dåtidens, nutidens och framtidens Skärholmen. Foto: Sara Ringström

Mjukt 127. Konstnärer Tor Svae målade framtidens Skärholmen med barnen. "Det händer stora grejer nästa vecka! Djuren kommer in, muttrarna blir mjuka, det blir ett samhälle där alla tar hand om varandra", förklarar han målningen. Foto: Sara Ringström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.