Lovisa, Lizzie och Mira förklarar hur de tänkte när de skapade sitt eget Högdalens centrum. Foto: Linda Gren

Barnen visar upp sitt Högdalen

I ett helt år har barnen från Tallbackens förskola jobbat med att visa upp sitt Högdalen. Nu är utställningen klar.

  • Publicerad 11:28, 17 maj 2018

Barnen på förskolan Tallbacken i Högdalen har varit lite pirriga den här veckan. Orsaken: Idag är det vernissage för deras stora utställning som de jobbat med i ett år, ”Vårt Högdalen”.

På två stora bord har barnen byggt upp Högdalen i miniatyr, här finns såväl Bandängen med alla djur, glasskiosk och plaskdamm som bussar och höghus och bageri. Skejtparken finns med, liksom Cyklopen och kyrkan i centrum.

– Vi har utgått från vad barnen vill veta mer om i Högdalen och vad Högdalen är för dem, och försökt få med så mycket som möjligt, säger Camilla Pettersson, pedagog på förskolan.  

Många studiebesök

På väggarna hänger teckningar och foton från studiebesök som de har gjort på olika platser i området och i ena hörnet hänger deras egna, påhittade Högdalen-tidningar.

– På Cyklopen fick vi gå jättelångt upp i huset, berättar Rifa.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De har också hälsat på hos Ica-butiken och fått titta in ”där man inte får gå in i vanliga fall”, förklarar barnen.   

Arbetet med utställningen har gjort barnen mer intresserade av allt runt omkring dem när de är ute och går, förklarar Camilla.

– De reflekterar och upptäcker mer saker, och det har blivit en bättre sammanhållning i gruppen, säger hon.   

På frågan vad som är det bästa med Högdalen blir svaren från barnen Bandängens parklek, Dalbottenparken och att bada i plaskdammen på Bandängen.

Allt finns med, inget är glömt i barnens Högdalen. Foto: Linda Gren

Tunnelbaneperrongen får inte glömmas. Foto: Linda Gren

Titta på utställningen

Under två dagar, 29 och 30 maj, är utställningen öppen för alla. Tiden är 9.30-11.30 och man anmäler sig i förväg till ac56770@stockholm.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar går ihop för att städa Vinterviken

Nyheter Öppet för alla att vara med på söndag Alla som vill och kan har nu möjligheten att hjälpa till med att städa stranden i Vinterviken.måndag 22/10 19:46

Flera polisingripanden vid årets sista derby

Nyheter ✓Våldsamma upplopp ✓Narkotikabrott ✓Tillträdesförbud Våldsamt upplopp, narkotikabrott och konfiskering av pyroteknik. Polisen gjorde flera ingripanden i samband med årets sista derby på Tele2 Arena igår. Men sammantaget beskriver polisen insatsen som...måndag 22/10 15:50