Oro. Föräldrarna vill se att det skapas fler utomhusaktiviteter om det blir så att halva bollplanen försvinner. Foto: Mostphotos

Barnens fotbollsplan halveras – hundratals föräldrar i protest

Ta inte barnens fotbollsplan. Och om ni nu ska göra det: skapa annan aktivitetsyta. Det är budskapet i ett upprop från föräldrar med barn i Gustav Vasaskolan som nu skickats till kommunen.

  • Publicerad 12:40, 23 okt 2017

209 personer har skrivit under ett upprop mot att fotbollsplanen på Gustav Vasaskolan ska bebyggas.

”Om det saknas alternativ placering av förskolebyggnaden föreslår vi att det ska ske investeringar för att tillgodose barn och ungas behov av ytor för lek, idrott och rörelse. Vi för en dialog med skolan angående detta och har samlat ihop de idéer och förslag som finns. Ett förslag innebär att mark bakom skolan används för att göra skolans utemiljö mer attraktiv." skriver föräldraföreningen i ett brev till kommunen.

Vallentuna Nyheter har tidigare berättat om förändringen i Lindholmen där det behövs 50 nya skolplatser och 40 nya förskoleplatser, enligt kommunens bedömning.

LÄS MER: Elevernas fotbollsplan blir klassrum

Förslaget innebär att halva grusplanen, som på vintern kan spolas till skridskobana, försvinner.

– Det var den lämpligaste platsen även fast det självklart är jättebeklagligt att fotbollsplanen drabbas. Det här var det mest kostnadseffektiva förslaget, sa Johan Skog (M), ordförande i Barn- och ungdomsförvaltningen, till oss i början på sommaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny badstrand i Vallentuna

Nyheter I morgon tas första spadtaget för en ny badplats i kommunen.tisdag 21/8 15:11

DEBATT. L: Därför är skolan valets viktigaste fråga

Nyheter Liberalerna i Vallentuna presenterar ett program med 53 punkter för en bättre skola. Bland annat vill man se en läsutvecklingsledare och ett bibliotek på varje skola.tisdag 21/8 9:01