I BITAR. Det blev starka ledsna känslor när Trädgårdssångarens förskolebarn hittade sin älskade femkilospumpa i bitar.

Barnens pumpa blev sparkad i bitar – "Vem gör sånt?"

När barnen kom till förskolan Trädgårdssångaren i Segeltorp på torsdagen var plötsligt deras största pumpa borta. Någon hade skurit av stjälken och stulit den.

  • Publicerad 14:25, 7 sep 2017

Förskolebarnen har kämpat hela sommaren med att odla sina pumpor, tomater och potatisar. Störst av alla var en fem kilos pumpa. Men nu finns den inte längre.

– Vi har kämpat med våra pumpor varje dag. Barnen har skött om dem med kärlek och vi har fotat de varje dag för att se utvecklingen, säger Kerstin Thuresson Lilja, förskolelärare.

Efter en stunds letande hittade barnen pumpan utanför grinden. I delar. Söndersparkad.

– Nu sitter de och klappar bitarna. De ska plocka ihop dem och väga dem en sista gång. Det är jätteledsna och förvånade. Hur kan någon göra sådant mot något vi skött om? Det blir jättestarka känslor.

Trädgårdssångaren använder odlandet i lärandet. Därför kommer pumpans slut inte vara förgäves, menar Kerstin Thuresson.

– Nu sitter de där ute och pratar. Det här ger ändå någonting. Varför gör någon sådant här? Man måste vara rädd om naturen och så vidare.

– Vi jobbar med livskunskap. Genom en vårdande relation till växter och djur växer också deras förmågor i relationer till människor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.