I Barnens Vasalopp är alla vinnare Foto: Tommy Sjöberg

Barnens Vasalopp avgörs i Farsta

Stannar ni hemma över sportlovet? Ta med barnen och åk längdskidor i centrum.

  • Publicerad 14:46, 23 feb 2018

Imorgon går Barnens Vasalopp av stapeln på Farsta torg. Det är Farsta centrum som anordnar tävlingen och syftet är att barn ska få prova på att åka skidor, något som man kanske inte kan på grund av exempelvis ekonomiska skäl.

Alla barn får delta oavsett ålder och skidutrustning kommer finnas att låna på plats. Skidloppet är 50 meter och kostar ingenting. Alla som går i mål får ett diplom och en medalj. Efteråt bjuds det på blåbärssoppa och grillkorv som man får grilla själv tillsammans med familjen.

– Vi vill måna om folkhälsan och det faktum att alla barn faktiskt inte har möjlighet att prova på att åka skidor. Sen är det ju kul eftersom det är OS-tider just nu, säger Helene Anderson, marknadsansvarig på Farsta centrum.

Loppet pågår mellan klockan 12-15 på lördagen, nummerlapp hämtas inne på Stadium i Farsta centrum och anmälan sker på torget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48