Barnkör och symfoniorkester ger rymdkonsert

Den 3 juni äger en välgörenhetskonsert med rymdtema rum i Oscarskyrkan. 150 barn och en symfoniorkester ska samla in pengar till fattiga barn i Filippinierna. Vi följde med när några av körsångarna repade.

  • Publicerad 10:00, 25 maj 2018

Allt eftersom börjar kyrkans replokal på Fredrikshovsgatan fyllas. Om lite mer än en vecka är det dags för konserten de repat till hela terminen. 45 spralliga barn sätter sig i stolarna som är uppradade i ena änden av rummet. Vid flygeln sitter körledaren Hanna Sandman.

– Det är kul nu på slutfasen, jag har varit och köpt allt från såpbubblor till beställning av E.T-masker. Det är ett häftigt tema på musiken och kul för barnen att uppleva orkestern, något man kanske inte gjort tidigare, säger Hanna.

Konserten heter In Space och musik från Star Wars, Avatar och E.T kommer att spelas av orkestern Filialen som ställer upp gratis. En av sångerna är på na’vi, Avatarernas språk, och för att lära sig texten har stavelser i olika färger satts upp på väggen under våren. Nu kan alla barnen den utantill. På konserten kommer de ha glitter i ansiktet, silverfärgade läppar och space buns i håret á la prinsessan Leia från Star Wars.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Innan de börjar repa är det dags att värma upp både kroppen och stämbanden. Barnen ställer sig upp, stretchar, rullar på axlarna och övar på att sjunga olika ljud som Hanna uttalar. Uppvärmningslåten blir ”Månen är melon”.

När frågan om vilket tema nästa konsert borde ha, är det inte brist på idéer. Filmmusik, rosa tema, radiomusik, listan kan göras lång.

– Jag skulle vilja ha ett fantasy/unicorn-tema nästa gång, ropar Elin Hall, 12 år.

– Jag vill ha Djurgårdstema, då kan vi sjunga ”Sjung för gamla Djurgården”, säger Emanuel Schüssler, 10 år, i sin Djurgårdentröja.

Konserten äger rum i Oscarskyrkan 3 juni, klockan 16, och biljettintäkterna går oavkortat till Svenska kyrkans arbete med gatubarn i Filippinerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40

Här har julen redan kommit till Stockholm

Nyheter Julen är här. Kommersen på Gärdet är i full gång.måndag 19/11 14:08