Poppis. Totalt 320 personer i alla åldrar lockades när en testbastu ställdes upp vid Sätrabadet under tre helger i höstas. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Bastu vid Sätrabadet kan bli permanent

Områdets bastuentusiaster kan få se sina drömmar gå i uppfyllelse. Efter höstens lyckade testbastu ger stadsdelens tjänstemän nu tumme upp för en permanent bastu vid Sätrabadet. Nu ligger beslutet i händerna på Skärholmens politiker.

  • Publicerad 15:25, 12 apr 2019

Det var under tre helger i höstas som Sätrastrandsbadets bastuförening och Skärholmens stadsdelsförvaltning testade hur bastupeppen var i området.

Och gensvaret var enormt – hela 320 personer i alla åldrar kom och badade bastu och doppade sig i det kalla Mälarvattnet under de tre helger som bastun fanns på plats.

– Det gick fantastiskt – en supersuccé, sa bastuföreningens ordförande Uje Brandelius, då.

Så var bastupremiären på Sätrabadet

Föreningens mål, och det som efterfrågats i flera medborgarförslag till stadsdelen, har varit en permanent bastu på platsen, som drivs av föreningen. Efter att ha utrett frågan och utvärderat hur det gick under testhelgen är stadsdelens tjänstemän positiva:

"Förvaltningen föreslår att en bastuanläggning anläggs vid Sätrastrandsbadet enligt samma modell som Södermalms stadsdelsförvaltning har med Tanto bastuförening", skriver de i sitt förslag till beslut.

Om bastun nu ska bli verklighet är upp till stadsdelsnämndens politiker. Den 24 april ska de fatta sitt beslut.

Foto: Rasmus Panagiotis Columbus