Båt sjönk i Enköpings hamn

På onsdagsmorgonen fick räddningstjänsten in ett larm om att en båt hade sjunkit i Enköpings hamn.

  • Publicerad 14:50, 11 jan 2017

Det var runt klockan 06.00 på onsdagsmorgonen som larmet inkom. När räddningstjänsten anlände till Enköpings hamn en stund senare möttes de av en bedrövad båtägare och en båt som stod på botten.

– Han var inte särskilt glad såklart, säger Kim Walgeborg, som är brandmästare i Enköping.

Båtägaren och räddningstjänsten hjälptes åt att täta hålen, som antagligen uppstått genom frostskador och var anledningen till att båten sjunkit, och pumpa ut vatten.

– Det är en ganska stor båt, ungefär tio till femton meter skulle jag uppskatta, säger Kim Walgeborg.

Efter ungefär fem timmars pumpande och tätande steg båten upp till vattenytan och kunde återigen flyta av egen maskin. Men för att båten ska kunna användas igen tror Kim Walgeborg att båtägaren har ett omfattande renoveringsarbete framför sig.

– Jag ska åka ner dit snart igen och hjälpa till med att lyfta upp båten på land, säger han.

I arbetet med att få upp båten från botten hjälpte räddningstjänsten till med begränsade resurser.

– Det var mest good-will från vår sida, egentligen var inte det här ett uppdrag för räddningstjänsten. Vi var hela tiden redo att åka iväg på andra uppdrag, säger Kim Walgeborg.

Förra sommaren var Brandmästaren med om en likadan händelse – på exakt samma ställe – med en annan båt som hade sjunkit och låg på botten.

– Det är ett ganska problematiskt ställe eftersom kanten är så skör just där. Det är svårt att komma åt med lyftkran, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33