Räddningstjänst på plats. En båtolycka ska ha skett på onsdagseftermiddagen i Ålsten. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Båtolycka i Ålsten – två personer i vattnet

Två personer hamnade i vattnet efter att en motorbåt körde snabbt i en kurva utanför Ålsten. En närliggande båt kunde hjälpa personerna, och ingen ska ha blivit allvarligt skadad.

  • Publicerad 17:24, 8 maj 2019

Vid 16.30-tiden på onsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten ett larm om att en båt ska ha kantrat i Mälaren utanför Ålsten. Enligt räddningstjänsten ska båten ha tagit en för snäv kurva, men Marco Witt som körde båten berättar vad som faktiskt hände:

– Vi körde rakt fram, då motorn plötsligt vek sig åt ett håll, vilket gjorde att styrningen gick sönder. När trycket försvann på ena sidan av motorn svängde båten för mycket vilket ledde till att båten hamnade upp och ner, berättar han.

Båda passagerarna hamnade i vattnet, men klarade sig. Marcos vän fick dock en rejäl lårkaka i benet, och fick åka till sjukhus för en kontroll.

– Passagerarbåten Carl Philip befann sig i närheten och kunde plocka upp min passagerare, jag stannade vid båten tills räddningstjänsten kom till plats och hjälpte mig bogsera den, säger Marco Witt.

Nu står båten i ett garage och ska lagas.