Skadad. En person fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. (Arkivbild). Foto: Mostphotos

Båtolycka utanför Stjärtnäs

En person är misstänkt för sjöfylleri, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik i samband med fredagens båtolycka utanför Stjärtnäs varv.

  • Publicerad 11:16, 4 aug 2020

I fredags inträffade en allvarlig båtolycka i Ekerö kommun. En båt med åtta personer ombord körde med fören in i sidan på en mindre båt med fyra personer.

Personal från Södertörns brandförsvarsförbund kunde vid ankomsten till olycksplatsen säkerställa att personer som hamnat i vattnet lyckats ta sig i land.

En skadad fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men denne kunde skrivas ut från sjukhuset senare på kvällen, enligt Mats Eriksson på polisens ledningscentral.

Övriga elva personer hade lindriga eller inga skador.

– Det finns ännu inget svar på analysen av blodprovet, men en person är sedan olyckstillfället misstänkt för sjöfylleri, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafiken. Det ska ha varit en kraftig krock och enligt uppgift har flera personer fallit överbord, säger Mats Eriksson.

Ingen av båtarna sjönk utan kunde bogseras i land. Den ena har tagits i beslag för teknisk bevisning.

Sportotek blev första motionen

Nyheter Nu är det grönt ljus igen. I dag lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37

Inga SL-automater på Mälaröarna

Nyheter Hänvisar till nya betalningssätt framöver Flera oppositionspartier vill att Ekerö kommun ska sätta upp SL Access-automater runtom på Mälaröarna. Något som Mälaröalliansen inte tycker behövs. Beslut tas på tisdag.måndag 21/9 16:55