Foto: Mostphotos

Båtstöld avbröts – tre togs efter helikopterjakt

Efter ett stort polispådrag kunde tre misstänkta båttjuvar gripas på Bryggholmen i Enköping i fredags.

  • Publicerad 10:32, 31 aug 2020

Vid lunchtid i fredags fick en båtägare larm från sin båt vid Sommarro. Han åkte dit och såg tre män vid båten.

De tre flydde med egen båt, men polisen larmades och en helikopter som råkade finnas nära kunde följa trions båtfärd på Mälaren.

Männen på båten försökte lämna en i taget på olika ställen, men greps snabbt av polis. Bara en timme efter larmet var två av tre gripna. Den tredje togs klockan 14 på Bryggholmen.

Där gjordes husrannsakan i en sommarstuga där männen vistats och stöldgods hittades.

Då det varit ett antal stölder av och från båtar den senaste tiden var avslöjandet särskilt välkommet, menar polisen.

Ett flertal Enköpings-patruller arbetade med ärendet, dessutom tillkom assistans från helikopter och hundförare. Även privatpersoner var med och bidrog med goda insatser i samband med jakten.

De tre männen är i 25-30-årsåldern bor i Enköping, är kända av polisen sedan tidigare och häktades misstänkta för stölder.

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33