Bättre bad i Söderort – Örnberget får ny brygga

Det ska bli roligare att bada vid Örnberget i sommar. Dagens brygga kommer att breddas och utanför i vatten anläggs en ny flytbrygga.

  • Publicerad 21:37, 11 jan 2018

Stadsdelen Hägersten-Liljeholmen fick in önskemål från Söderortsbor om att badplatsen Örnberget i Örnsberg borde utökas på något sätt. Det är en populär samlingsplats på somrarna och den smala gångbryggan längs berget räcker inte till, menar man.

Det här har stadsdelen valt att lyssna på. Nu är planen att dels bredda den befintliga bryggan, dels anlägga en helt ny brygga ute i vattnet där man kan sola och hoppa ifrån.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Den kommer att förankras i botten och ska avlasta bryggan på land, säger Kristina Lundborg, parkingenjör i Hägersten-Liljeholmen.  

Arbetet kommer att starta redan inom två veckor och då stängs passagen längs Örnberget av för gående. Infoskyltar och annonser kommer att sättas upp och enligt Kristina Lundborg bör arbetet ta som mest två månader.

Under våren kommer man även att bygga en brygga för funktionshindrade vid Trekantens badplats. Den placeras parallellt med dagens badbrygga och ska gå att rulla ut en rullstol på.

Båda satsningarna kostar stadsdelen totalt cirka 1,5 miljon kronor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Örnbergets badplats, för kallt för ett bad? Foto: Eva Tonström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00