Foto: Mostphotos

Bävern i Enköpingsån sköts inatt

Natten till onsdagen sköts en av bävrarna som haft sin hemvist i Enköpingsån.

  • Publicerad 14:00, 9 maj 2018

En av de bävrar som huserat i Enköpingsån, sköts inatt. Det meddelade Enköpings kommun på sin hemsida på onsdagen.

– Det har inte varit ett lätt beslut, varken att avliva bävern eller att använda vapen inne i samhället, säger park- och gatuchef Gunilla Eksudd.

Planen, sedan Enköpings kommun fick tillstånd att avliva bävern, var att fånga in bävern i en fälla. Men det gick inte som planerat. Istället sköts bävern natten till onsdagen.

– När vi inte vet var bävern har boplatsen, kan vi inte använda fällan på det sätt som det är krav på, säger Gunilla Eksudd. Vi var därför tvungna att tänka om, och då blev alternativet att skjuta bävern. Vi har varit ytterst försiktiga när vi har använt vapen i tätbebyggt område.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19