Vind i seglen. Sjöskolan erbjuder seglarutbildning med J80-båtar, nästan samma modell som används i allsvenskan i segling. Foto: Carin Hildebrand

Beckholmen får seglarskola för nybörjare

Från och med maj finns det möjlighet att lära sig segla – mitt i stan.

  • Publicerad 06:44, 29 jan 2018

Mellan maj och september anordnar Sjöskolan på Beckholmen en seglarskola tillsammans med Gamla Stans Yacht Sällskap. Utbildningen går i form av kvälls- eller helgkurs, och alla som är över 18 år kan delta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kravet är att man är simkunnig samt förstår och pratar svenska. Sjöskolan har tidigare inte anordnat seglarskolor, utan fokuserat på att utbilda yrkesverksamma inom sjöfart eller fritidsutbildningar med förarintyg och navigation.

– Det finns inte så många seglarskolor så här centralt, nu får eleverna möjlighet att segla runt Beckholmsområdet, säger Stina Jansson, vd och delägare av Sjöskolan.

Veckan efter skolavslutningarna samt veckan efter midsommar kommer även Sjöskolan Boat Week anordnas för ungdomar 12–14 år. Där får de prova att segla, köra motorbåt och vattenscooter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Försökte stjäla grävmaskin på Södermalm

Nyheter Greps på bar gärning En man greps i natt på bar gärning när han försökte stjäla en grävmaskin på en byggarbetsplats på Södermalm. Mannen misstänks nu för försök till stöld.måndag 28/5 8:13

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30