Foto: Mostphotos

Begåvningsreserven slår till

En klantig bedragare, en man som tros ha knuffat en kvinna från en parkbänk och två 30-åringar som körde bil med droger i kroppen. Så såg brottsligheten ut under fredagen och lördagsmorgonen i Enköping.

  • Publicerad 08:28, 10 aug 2019

Fredag

Blomsterlandet

Bedrägeri. Under fredagen försökte sig en man på bedrägerier i affärer. Han var, förutom i Blomsterlandet, även på Intersport i Bålsta.

Han prövade samma sak på båda ställen och med lika dåligt resultat.

Affärernas inbytesrutiner stoppade de inte överdrivet avancerade bedrägeriförsöken.

Mannen tycks ha tagit varor från hyllorna i butiken och i kassan försökt ”lämna tillbaka” varorna mot pengar.

Eftersom han inte hade något kvitto fick han inte "byta in" varorna och lämnade då snabbt butikerna.

Fredag ca 19:50

Nära lasarettet i Enköping.

Ofredande alternativt misshandel. Vittnen ringde in och anmälde att en man hade knuffat ner en kvinna från en parkbänk. Kvinnan hade åkt i backen med en rejäl smäll.

Polis åkte dit, fann de två inblandade, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern.

Kvinnan ville absolut inte anmäla, men baserat på bland anat vittnesuppgifterna omhändertogs den misstänkte mannen och transporterades till Uppsala.

Fredag 23:07

Västerviksgatan

Drogbrott. När en personbil kontrollerades av polis på Västerviksgatan i Enköping blev föraren, en man i 30-årsåldern, misstänkt för drograttfylleri, Innehav av narkotika samt narkotikabrott eget brukande.

Dessutom gjordes beslag av hasch samt vitt pulver som misstänks vara narkotiskt preparat.

Även en passagerare i samma ålder blev misstänkt för narkotikabrott eget brukande.

Lördag 03:50

Romberga

Drogbrott. En man i 30-årsåldern fick både körkort och bilnycklar omhändertagna sedan han som bilförare blivit misstänkt för Drograttfylleri och Narkotikabrott eget brukande tidigt på lördagens morgon.

Blåljus: Lugn lördag i Enköping

Nyheter Det var karneval och Kulturer i möte och vackert väder på lördagen. Trots att många människor var ute på gator och torg blev det en nästan helt brottsbefriad dag. Om det inte var för dessa eviga...söndag 25/8 11:16

Lugn natt – endast drogbrott

Nyheter Natten mellan fredag och lördag blev lugn i Enköping. Tre personer togs för drogbrott. Så mycket mer var det inte som rapporterades.lördag 24/8 10:04