Behrooz Khoshnood har splittrade känslor inför det här med att gå i pension. Foto: Kevin Wedin

Behrooz ser fram mot "nya" livet efter 23 år på affären i Danderyd

Att gå i pension kommer inte bli lätt menar Behrooz. Efter 23 år på Nora Närlivs finns det många människor han kommer sakna, till och med så mycket att han kommer skriva en bok om sina år på platsen.

  • Publicerad 16:37, 4 jul 2017

Jag behöver bara börja skriva lite så dyker många minnen upp av sig själv i hjärnan

Behrooz Khoshnood har i 23 år drivit Nora Närlivs på Nora torg. Men var sak har sin tid och nu letar Behrooz efter någon som vill överta butiken.

– Jag fyllde 65 nu i juni och jag bestämde när jag tog över den här butiken att när jag fyller 65 så ska jag sluta jobba, så nu är det dags, säger han.

– Jag har jobbat färdigt. En stor dimension av livet är att arbeta men det finns fler aspekter också.

"Förlora det sociala nätverk"

Men det är med blandade känslor som han inser att slutet börjar närma sig. Samtidigt som det finns mycket han längtar efter så finns det människor han kommer sakna.

– Jag kommer förlora det sociala nätverk som jag skapat här under 23 år. Många är väldigt personliga och berättar allt för mig, det blir som en familj. Jag lär känna personerna bättre än i en större matvarubutik, den relationen är mycket djupare, säger han.

Ska bjuda på sina minnen

Men förutom att för en gång skull kunna spendera mer tid med sin familj och ta ut välbehövlig semester så har Behrooz långt gångna tankar på att skriva en bok om sina år på torget.

– Jag behöver bara börja skriva lite så dyker många minnen upp av sig själv i hjärnan. Det är lite tidskrävande, men vissa spelar golf och det här blir min grej, säger han.

– Men det skulle bara vara ett roligt projekt och kanske gör man en upplaga på 500 böcker, så bjuder jag på mina minnen.

Exakt när Behrooz gör sin sista dag vet han ännu inte, förhoppningen är att det blir till hösten.

Mer:

Namn: Behrooz Khoshnood

Ålder: 65

Bor: I Enebyberg, Danderyd

Familj: Sin fru och deras tre barn, samt tre barnbarn.

Efter han överlåtit butiken: "Då ska jag åka till Peking och hälsa på mitt barn och mina två barnbarn."

Kuriosa: Simmar minst tre dagar i veckan på Tibbelbadet i Täby.

Kommunen vill behålla bron till Tranholmen

Nyheter "Det bästa alternativet som vi ser det" Danderyds kommun har ansökt om att få behålla bron till Tranholmen. Detta då man inte vill gå emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer om antalet passagerare i kollektivtrafik.onsdag 8/4 16:43

Så blir Vallentunas första "riskfyllda" spontanpark

Nyheter ✓Parkour ✓Slackline ✓Skejtramper 300 Vallentunabarn har varit med på workshops för att utforma nya aktivitetsparker i kommunen. Den första ska placeras utanför fritidsgården Mega. Nu släpps den första visionsbilden.onsdag 8/4 16:31
Stockholm Direkt