Omkom. Nu har polisen kunnat bekräfta att kvarlevorna från en människa hittats i den nedbrunna villan i Brottby. Foto: Mostphotos

Bekräftat: En person dog i branden i Brottby

Nu kan polisen bekräfta att kvarlevor från en person har hittats i den nedbrunna villan i Brottby. Polisen jobbar nu med att identifiera personen.

  • Publicerad 09:30, 2 maj 2019

Lördagen den 13 april brann en villa ner i Brottby i Vallentuna. En man greps samma dag misstänkt för mordbrand, men släpptes igen den 16 april för att det enligt åklagaren inte längre fanns anhållningsskäl.

Misstänkt för mordbrand i Brottby släppt

I samband med händelsen gick polisen ut med att man inte kunnat utesluta att en person blivit innebränd.

Nu i måndags, den 29 april, fick polisen information om att den tekniska undersökningen var klar – och att man har hittat kvarlevor från en människa.

– Den tekniska undersökningen visar att det fanns en person i villan när branden startade. Vi har hittat kvarlevor från en person, säger Mats Eriksson som är presstalesperson på Stockholmspolisen.

Villa brann ner till grunden – man anhållen misstänkt för mordbrand

Ännu har man inte kunnat fastställa personens identitet.

– Vi jobbar med att ta reda på vem den personen var. Vi ska undersöka och analysera kvarlevorna för att fastställa en identitet på den personen, säger Mats Eriksson.

Artikeln uppdateras

Labradoren är Täbybornas favorithund

Nyheter "När man tittar på en labrador så blir man så där varm inombords" Den mest populära hundrasen i Täby är labrador tätt följ av golden retriever. Det visar nya siffror från Jordbruksverket.tisdag 21/1 12:20

Högsta arbetslösheten i Vallentuna på nio år

Nyheter "Vi måste ta en titt på vad de siffrorna beror på" Antalet långtidsarbetslösa i Vallentuna har ökat mest i länet. På ett år har den generella arbetslösheten i kommunen ökat med hela 21,7 procent.tisdag 21/1 12:11
Stockholm Direkt