Cato är hemma igen. Foto: Erik Simander

Bekräftat: Kändiskatten Cato är hemma igen

Cato är hemma! Efter en stor sökinsats kunde den kidnappade katten till slut hittas i Tyresö. Vi har pratat med hjältarna som lyckades fånga in honom.

  • Publicerad 16:21, 11 okt 2018

Cato är hemma hos sin ägare Magnus Björn i Björkhagen igen. Det var i fredags katten helt sonika stals i t-banan, vilket StockholmDirekt avslöjade för ägaren.

Sedan dess har efterlysningar spridits långt utanför Stockholm och i morse fick många upp hoppet när en katt, misstänkt lik Cato, siktades i Tyresö där den fått mat på Ica. Vi var på plats i Tyresö tidigare idag när Magnus Björn och några andra djurvänner letade efter Cato.

Kändiskatt i Söderort stals i t-banan

– Det känns bra att han fått mat, jag tror att han kommer tillbaka, sa han Magnus Björn strax innan han återvände till Björkhagen vid 15-tiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Och bara en stund senare, runt 15.45, hittades Cato av Kärrtorpsborna Petra Jillvert och Jane Andersson på en parkering i Krusboda i Tyresö. De ropade hans namn och lockade på honom, men då blev Cato rädd och sprang iväg. Men tack vare gott samarbete lyckades de kort därefter fånga in Björkhagens älskling.

– Jag fick tag på honom och stoppade direkt in honom innanför tröjan, säger Petra Jillvert.

De stoppade Cato i en medhavd bur och körde honom direkt till Björkhagen, där de träffade en lite omtumlad ägare Magnus Björn.

De letar efter försvunna katten Cato i Tyresö

– Han tog Cato och åkte vidare till veterinären på sekunden, säger Petra Jillvert och tillägger att katten efter omständigheterna verkade må bra.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon och vännen Jane är mycket stolta över insatsen och såg det som en självklarhet att hjälpa till vid sökinsatsen i Tyresö.

– Vi håller ihop längs Linje 17, säger Petra Jillvert när vi träffar henne i Björkhagen.

Så här såg det ut när Cato kom hem till sin ägare Magnus Björn idag. Foto: Ana Vaz Gomes