Mysteriet med de döda kaninerna är med all sannolikhet löst. Foto: Läsarbild

Bekräftat: Sjukdom bakom kanindöden

Mysteriet med massdöden av kaniner på Östermalm har nu fått en lösning.

  • Publicerad 17:09, 3 okt 2018

Den senaste månaden har mängder av kaniner dött på flera håll på Östermalm. Massdöden har spridit oro bland hundägare och föräldrar som inte kunnat släppa tanken på att det kan vara råttgift som i så fall skulle kunna vara farligt även för hundar och barn.

Men nu kommer lugnande besked från stadens skadedjurssamordnare Tommy Tuvunger.

– Fem kaniner har obducerats och det preliminära resultatet visar att det är gulsot. Man kan utgå från att det definitiva resultatet med största sannolikhet visar samma sak. Man har undersökt fem individer och alla hade gulsot. Det är skönt att Östermalmsborna nu kan andas ut, säger han.

Kan gulsoten bland kaniner stoppas?

– Det tror jag inte. Det är en farsot som drar fram. Titta på Gotland till exempel där har man haft liknande problem och där finns knappt några kaniner kvar. Det kan slå ut stora bestånd. Så det ser rätt kört ut. Men jag är ingen expert, så det får du egentligen fråga en veterinär om, säger Tommy Tuvunger.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00