Utspring Solna gymnasium 2019 Foto: Leif Oldenburg

Bengaler, trummor och jätteparty

Champagnen sprutade, visselpiporna tjöt och trummorna dunkade. Precis som det ska vara på ett riktigt studentutspring.

  • Publicerad 15:03, 12 jun 2019

Jag har inte en aning om vad jag ska göra sen.

Onsdagens utspring på Solna gymnasium skulle lika gärna kunna kallas Uthopp – för det är just vad som händer när portarna slås upp. En efter en kastade sig de åtta klasserna ut mot framtiden.

– Det känns bara jättebra och jag har inte en aning om vad jag ska göra sen, sa Nadina och fick en jättekram av en tjejkompis.

Som vanligt var det knökfullt på skolgården. Släkt och vänner väntade med plakat, ballonger och kramdjur.

Tove Hedblad och Mira Ekman stack ut från mängden. Mitt i AIK-land stod de och väntade på Tovas pojkvän och Miras bror Elliot Ekman – med ett grönvitrandigt Hammarbyplakat.

– Ja, i dag vågar vi faktiskt stå här. Men vi vet inte om vi skulle göra samma sak en matchdag, sa Tova och Mira.

Stefan Cederblad från Sundbyberg hade dagen till ära satt på sig sin egen studentmössa från 1964. Han väntade på brorsbarnbarnet Charlie tillsammans med Charlies pappa Mats Cederblad.

– Jag tog studenten i Lötskolan. Men den finns inte kvar längre. Det var kul. Efteråt blev det fest i Folkets Hus men det var en ganska lugn tillställning, mindes han.

Solna gymnasiums utspring kan minst av allt kallas lugnt. Som vanligt liknade det mest en internationell karneval med bengaler och flaggor från både Kurdistan och Sri Lanka. Och naturligtvis skulle det sprutas bubbeldrycker av olika märken. Lorena stod nerdränkt mitt i festvimlet och bara log.

– Blöt? I dag gör det ingenting. Jag har bara kul.

Se video från festen på SolnaDirekts Facebook-sida.

Stockholm Direkt